ANASAYFA arrow right Siyaset

Ahmet Hakan’a Saldırdılar

Ahmet Hakan’a Saldırdılar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.35
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.35
Ahmet Hakan, evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradı. Hakan’ın burnu
Ahmet Hakan, evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradı. Hakan’ın burnu ve kaburgası kırıldı. Saldırıya karıştığı iddia edilen dört kişi gözaltına alınırken, Hakan "Yolumuzda yürümeye devam edeceğiz" dedi.
Gazeteci Ahmet Hakan, dün gece CNN Türk’te sunduğu “Tarafsız Bölge” programının ardından evinin önünde saldırıya uğradı.
Saat 00.35’te 34 VY 7765 plakalı siyah Honda marka otomobille gelen dört kişiden biri korumasına yönelirken, diğer üçü Ahmet Hakan’a saldırdı.
Saldırganlardan üçü gece, biri sabaha karşı yakalandı.
Hakan: Bildiğimiz yolda yürüyeceğiz
Saldırı sonrası Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Hakan'ın kaburga ve burnunda kırıklar tespit edildi.

Saldırı haberini alan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ve DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci hastaneye gitti.
Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ile bir mesaj gönderdi. Hakan, 'Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Dört şüpheli gözaltında
Saldırıya karıştıkları iddia edilen kişilerden üçü gece saatlerinde, biri sabaha karşı gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler, Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Emniyet yetkilileri gözaltına alınan şüpheliler hakkında bir açıklama yapmadı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Tehdit edilmişti
İstanbul'daki Hürriyet binasına yapılan saldırıda yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın Hakan'la ilgili sözleri dikkat çekmişti.
Boynukalın Hürriyet'e düzenlenen saldırı sonrası bir grup kişiyle konuşurken "Ben bugün Nişantaşı'na evinin önüne gitmeyi düşünüyordum, tek başıma. Gidecektim oraya bekleyecektim, gel bakayım buraya diyecektim. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş" demişti.
Star Gazetesi yazarı Cem Küçük de 9 Eylül günü köşesinden Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı tehdit etmişti.

Küçük, 'Şizofrenik ve PKK'lı bir hırsız portresi: Ahmet Hakan' başlıklı yazısında "Şizofreni hastaları gibi hala kendini Hürriyet'in Türkiye'yi yönettiği günlerde zannediyorsun. İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun" ifadelerini kullanmıştı.
Davutoğlu "Gençler arasında dost ortamında söylenen sözler" demişti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Boynukalın'ın ifadeleri üstüne şunları söylemişti:
"Bu tür ifadeleri doğru görmem. Kim söylerse söylesin. Ama bu da böyle bir kasıtla söylenmiş ifadeler değil. Biraz da bir gençler arasında dost ortamında ifade edilmiş hususlar.
"Kendisiyle de konuştum. Bu anlamda bu ifadeler, benzeri ifadeler, hepimizin özen göstermesi gereken hususlar var.
"Ama bunu genelleştirmek, arkasında çok bilinçli, çünkü ayaküstü söylenen ifadelerden genel zihniyet çıkarmak doğru değil."

Koruma talebine yanıt alamadı
Hürriyet’te yer alan habere göre, tehditler üzerine savcılığa yapılan suç duyurusunun ardından Ahmet Hakan’ın avukatı Turgut Kazan, İçişleri Bakanı Selami Altınok ile telefonla görüştü. Yakın tehdit olduğu için koruma talebinde bulundu.
Bir diğer avukatı Aslı Kazan da 14 Eylül’de İstanbul Valiliği’ne yazılı başvuruda bulunarak, güvenlik önlemlerinin ivedilikle alınmasını istedi.
Valiliğin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’ne ilettiği başvuruya, 17 gün boyunca hiçbir yanıt verilmedi. Avukatların bilgi almak için gittiği Koruma Şubesi’nden “Bayram var önümüzde, dilekçenize ilişkin karar verilecek” yanıtı verildi.

Boynukalın’dan mesaj
Abdurrahim Boynukalın, saldırı sonrası Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:
"Tarihinde asla şiddete bulaşmayan tertemiz bir hareketiz. Ne eli taşlı, sopalı insanlarla gazete camı indirecek kadar çapulcuyuz ne de evinin önünde dört kişiyle gazeteci dövecek kadar kalleşiz
“Bu minvalde Ahmet Hakan’a geçmiş olsun diyor ve en kısa zamanda hem cam kırma olayındaki hem de bu saldırıdaki suçluların tespit edilmesini temenni ediyoruz.” (EKN)bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *