ANASAYFA arrow right Siyaset

Bush, “uçuşa yasak bölge” ve “güvenli bölge” önerilerine tam destek verdi

Bush, “uçuşa yasak bölge” ve “güvenli  bölge” önerilerine tam destek verdi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
ABD’de Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarının katılımıyla Salı gecesi Milwaukee’de
ABD’de Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarının katılımıyla Salı gecesi Milwaukee’de yapılan tartışmaya, Türkiye’nin ısrarla talep ettiği “uçuşa yasak bölge” ve “güvenli bölge” meselesi ddamga vurdu. Aday adaylarından Vali Jeb Bush, “Suriye’de uçuşa yasak bölgemiz olmalı, güvenli bölgeler oluşturmalıyız” dedi. Vali John Kasich ve Carly Florina, Bush'a katılırken Senatör Rand Paul ise, “Uçuşa yasal bölgeyi isteyenlerin çoğu, El Kaide yanlılarının silahlandırılmasından da yana idi” eleştirisini yöneltti.

Fox Business tarafından yayınlanan tartışmada sekiz aday adayı hazır bulundu. ABD halkı için büyük önem taşıyan ekonomik ve sosyal konuların ağırlıklı olarak ele alındığı tartışma sırasında Suriye ve Irak’ta “uçuşa yasak bölge” ve “güvenli bölge”nin kurulması meselesi de gündeme geldi.
ABD eski Başkanlarından George H.W. Bush’un ikinci oğlu ve George W. Bush’un kardeşi olan Florida Valisi Jeb Bush, “uçuşa yasak bölge” ve “güvenli bölge” önerilerine tam destek verdi. Federal News Service tarafından yayınlanan deşifre metnine göre, Jeb Bush şöyle konuştu:

“Uçuşa yasak bölgelerimiz olmalı. Özgür Suriye Ordusu’nun geri kalanları desteklemeliyiz ve güvenli bölgeler oluşturmalıyız. Eğer Suriye’den ayrılan 4 milyon mülteci sorununu çözmek istiyorsak eğer o zaman onların Avrupa’ya gitmek yerine bölgede kalmaları için güvenli bölgeler kurmalıyız. Ve bu Amerika’nın liderliğini ister. Liderlik göstermeliyiz. Suriye’de bir uçuşa yasak bölgemiz olmalı.”
Eski işkadını ve CEO Carly Florina ise “Vali Bush’un haklı olduğunu düşünüyorum. Suriye’de bir uçuşa yasak bölgemiz olmalı çünkü Rusya, ABD’ye uçaklarımızın nerede ve ne zaman uçacağını söyleyemez” diyerek Jeb Bush’a katılırken Ohio Valisi John Kasich de “Suriye’de Türk sınırının Kuzeyi’ndeki bir uçuşa yasak bölgeye evet” dedi.

İşadamı Donald Trump’un ise, “Esad kötü bir adım… Esad’ı sevmem. Esad’i kim sever? Ama (isyancılar) Esad’dan çok daha kötü olabilirler” tepkisiyle öneriye hiç de sıcak bakmadığını ortaya koyduğu tartışma sırasında senatör Rand Paul da Rusya’nın halen uçtuğu bir bölgede bir “uçuşa yasak bölge”nin kurulmasına karşı çıktı.
Rand Paul, “Ben düşmanlarımızı silahlandırmazdım, IŞİD’i silahlandırmazdım. Uçuşa yasak bölgeyi isteyenlerin çoğu, daha sonra IŞİD’e dönüşen El Kaide’nin müttefiklerinin silahlandırılmasından yana idiler” savını dile getirdi.

Bu arada, IŞİD gibi terör grupların sadece Irak ve Suriye’de faaliyet göstermediğini vurgulayan Senator Marco Rubio ise, “Yakında Türkiye’de olacaklar. Ürdün’ü deneyecekler. Suudi Arabistan’ı da deneyecekler. Bize geliyorlar… Bizi değerlerimizden dolayı nefret ediyorlar” şeklinde konuştu. (ANKA)
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *