ANASAYFA arrow right Siyaset

“Çözüm sürecinde yaşanan hataların tekrarlanması telafisi imkansız sonuçlar doğurur”

“Çözüm sürecinde yaşanan hataların tekrarlanması telafisi imkansız sonuçlar doğurur”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, çözüm süreci ile kamu güvenliğinin birbirinden ayrılması, terör örgütü ve şehir yapılanması KCK’ya yönelik operasyonların aralıksız sürdürülmesi, teröristler silah bırakmadığı müddetçe hiçbir şekilde müzakere edilmemesi, masaya oturulmaması gerektiğini belirterek, “Çözüm sürecinde yaşanan hataların tekrarlanması halinde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır” dedi.

Sözen 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında, “1 Kasım da yapılan seçimlerin ülkemize, milletimize ve devletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesi de demokrasimiz açısından son derece önem arz etmektedir” dedi.
7 Haziran seçimlerinin terörün baskısı ve silahların gölgesinde geçtiğini halkın gerçek iradesini sandığa yansıtamadığını, terör örgütü mensuplarının birçok yerde halkın HDP ye oy vermesi yönünde baskı kurduğuna herkesin şahit olduğunu belirten Sözen, meclise giren HDP’nin uzlaşma değil terörden yana tavır koyduğunu belirtti.

7 Haziran sonrası 155 güvenlik görevlisinin şehit edildiğini hatırlatan Sözen “Bu olaylarla beraber HDP’nin insiyatif alıp PKK Terör örgütüne silah bırakması yönünde çağrı bekleyen bölge halkına karşın HDP’nin bu çağrıyı yapmayıp terör örgütünü destekleyici açıklamalar yapması bölge halkında HDP ye karşı bir öfke hâkim olmasına sebep olmuş, 7 Haziran da HDP ye verilen siyasi destekten dolayı pişmanlıklar artmıştır” dedi.
Ziya Sözen, “Bütün bu olayları üst üste değerlendirdiğimizde bölge halkı 30 yılın verdiği bıkkınlıktan dolayı artık Terör ve şiddet istemediğini bir kez daha dile getirmiştir. Bölge halkının sesine kulak vermeyen HDP kendi bildiğini okumaya devam ettiğinden halkımız tarafından 1 Kasım seçimlerinde kendilerine siyaseten çok ağır fatura kesilmiştir” görüşünü savundu. Ziya Sözen şu değerlendirmelerde bulundu:

“-1 Kasım da Ak Partinin oylarının 7 Haziran seçimlerine göre yükselmesinin temelinde çözüm süreciyle beraber 3 yıldır bölgede halkımıza zülüm eden, onlara işkence eden, onlardan zorla haraç toplayan, canlarına ve mallarına kasteden PKK Terör örgütü ve şehir yapılanması KCK ya yönelik operasyonların başlatılması, örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik hamlelerin başlatılması, Kamu güvenliğinin sağlanmasıyla halkımızın devlete olan güveninin yeniden sağlanması başlıca nedenlerindendir.
-Bu nedenler sadece Doğu ve Güneydoğunun oylarının artırmasında etkili olmamış , çözüm sürecinde bütün halkımızın PKK nın ve şehir yapılanması KCK dan rahatsızlık duyduğu 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkmış , bu tedbirlerin alınması ile birlikte bütün bölgelerde halkımız Ak Partiye geri dönüş yapmıştır. Çünkü halkımız çok iyi biliyor ki huzurun olmadığı yerde, sosyal ve ekonomik hayatın düzgün yürümesi mümkün değildir.

-Terör örgütü PKK ve Şehir yapılanması KCK ya yönelik yapılan bu operasyonlar sayesinde bölgede huzur ve sükûnet sağlanmaya başlanmıştır. Hükümetin bu operasyonları muhalefet partileri tarafından yeterince desteklenmemiştir, bu anlamda hükümete destek verilmesi gerekirken muhalefet partileri söz birliği yapmışçasına edercesine Hükümete karşı tavır takınmışlardır. Ayrıca başta Avrupa birliği ülkeleri, ABD, Rusya ve İsrail de içişlerimize karışma adetlerinde vazgeçmemiş, Terör örgütlerini destekleyici açıklamalarda bulunmuşlardır. Terör örgütlerinin kullandıkları mayınlar ve silahların Avrupa ülkelerinden tedarik edildiği anlaşılmıştır. Bütün bunlar ülkemiz üzerinde çok büyük oyunların oynandığını, ülkemizi 2023 hedeflerinden uzaklaştırmak isteyen şer odaklarının olduğu açıkça anlaşılmıştır.

-1 Kasım seçimlerinde halkımız oyunu kullanırken bütün bu sebepleri bir arada değerlendirmiş, hem iktidar partisine hem muhalefet partilerine, hem de iç ve dış şer odaklarına topyekûn cevap vermiştir. Her kesimin buradan kendisine pay çıkarması gereken konular vardır. Ama özellikle Hükümetimizin buradan net olarak şu sonucu çıkarması gerekmektedir. Çözüm süreci ile Kamu Güvenliğini bir birinden ayırması, Terör örgütü PKK ve Şehir yapılanması KCK ya yönelik operasyonların aralıksız sürdürülmesi, PKK Terör örgütü silah bırakmadığı müddetçe hiçbir şekilde müzakere edilmemesi, masaya oturulmaması gerekmektedir. Çözüm sürecinde yaşanan hataların tekrarlanması halinde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır.”

Ziya Sözen halkın içten ve dıştan müdahalelere karşı olduğunu, siyasilerin sorunların çözümünden kaçmasını kabullenmediğini, uzlaşı kültüründen yana olduğunu, halkın siyasi tercihlerini kullanırken güvenlik, ekonomik ve maneviyatı ön planda tuttuğu bir kez daha gösterdiğini de bildirdi. ANKA

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *