ANASAYFA arrow right Siyaset

“DEAŞ yerine PYD'yi görmesi de onun utancıdır”

“DEAŞ yerine PYD'yi görmesi de onun utancıdır”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
AKP, Suriya’de IŞİD’e karşı savaşan PYD’yi bombalıyor…Davutoğlu'nun
AKP, Suriya’de IŞİD’e karşı savaşan PYD’yi bombalıyor…Davutoğlu'nun PYD Açıklamasına Demirtaş'tan Yanıt:
Başbakan Davutoğlu'nun "PYD'yi 2 kere vurduk” açıklamasına Demirtaş, “Davutoğlu'nun orada DAİŞ'i tehdit olarak görmek yerine PYD'yi görmesi de onun utancıdır” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Fırat'ın batısına PYD geçmeyecek. Geçtiği anda da vururuz' dedik. 2 kere de vurduk” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu sözlere karşılık “Davutoğlu'nun orada DAİŞ'i tehdit olarak görmek yerine PYD'yi görmesi de onun utancıdır” dedi.
YPG de Kobanê'ye bağlı Tel Abyad'ın Türk ordusu tarafından vurudluğunu açıklamıştı.
Davutoğlu: İki kere vurduk
Davutoğlu, dün akşam Adile Sultan Sarayı'ndan katıldığı A Haber ve ATV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
“Türkiye'nin olmadığı bir denklemde Suriye sorunu çözülebilir mi? Türkiye'ye rağmen Suriye'de bir formül yürüyebilir mi? Yürüseydi Esad bugün ülkeyi tümüyle kontrol ediyor olurdu. Yürümez çünkü Türkiye, 911 kilometrelik sınırını, kaderini herhangi bir ülkeye terk etmez. Bunu Rusya'ya da ABD'ye de söyledik. 'Fırat'ın batısına PYD geçmeyecek. Geçtiği anda da vururuz' dedik. 2 kere de vurduk."
Selahattin Demirtaş ise trafik kazasında yaşamını yitiren HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir'in cenaze töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Demirtaş: PYD'den Türkiye'ye tehdit yok
Demirtaş, Davutoğlu’nun sözlerine şöyle karşılık verdi.
"Her gün ölüm ve savaşla yüz yüzeyiz bu acı bir gerçek. Bu yetmiyor hükümet bundan tatmin olmamış bir de Rojava bölgesine karşı savaş ilan edebilecek duruma getirmek istiyorlar. Seçim arifesinde oraya dönük saldırıların olduğuna dair Davutoğlu gururla açıklamalar yapıyor. Bu bir utançtır. PYD'den Türkiye'ye hiçbir tehdit gerçekleşmemiş haldeyken Suriye Kürtleri Türkiye'ye kardeşlik eli uzatıyorken. Davutoğlu'nun orada DAİŞ'i tehdit olarak görmek yerine PYD'yi görmesi de onun utancıdır. Yalnız şunu iyi bilmesi lazım; Her kuşun eti yenmez. Davutoğlu bunu iyi bilsin."
Tel Abyad Kobanê'ye bağlanmıştı
Rojava'nın Tel Abyad (Girêspî) kentinde 21 Ekim'de "demokratik özerklik" ilan edilerek Kobanê kantonuna bağlanmıştı. Kent Urfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunuyor. Tel Abyad'da özerklik ilan edilmesiyle birlikte YPG, Kobanê'den Cezire'ye kadar Türkiye'nin Suriye sınırının tümünü ele geçirmiş oldu. Uluslararası koalisyonun savaş uçaklarının desteğiyle, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Fırat Volkanı (Burkan El Fırat) tarafından 15 Haziran'da IŞİD'den kurtarılan Tel Abyad, Kobanê'ye yaklaşık 60 kilometre mesafede yer alıyor.
YPG: Türk ordusu mevzilerimizi vurdu
YPG Basın Merkezi de dün akşam yaptığı açıklamada Türk ordusunun kendi mevzilerine yönelik başlattığı 24 Ekim’de başlattığı saldırının 25 Ekim ve 26 Ekim’de devam ettiğini açıkladı:
“Türk ordusu 25 Ekim gecesi 22.00-23.00 saatleri arasında Kobani’ye bağlı Girê Spî’nin (Tel Abyad) batısındaki sınır hattında yer alan güçlerimizin mevzilerine A-4 ağır silahlarıyla saldırı düzenlemiştir” dedi.
“Dün (26 ekim) de Türk ordusu saat 14.00 dolaylarında Kobani’nin batısındaki Zormixar köyündeki YPG güçlerinin mevzilerine yönelik suikast saldırıları düzenledi.”
Erdoğan tehdit etmişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ekim 2015’te Memur-Sen Konfederasyonu'nun Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen "Millete Vefa Yolunda 20 Yıl" programında yaptığı konuşmasında şöyle demişti.
“Bunlar kendi çıkarlarını düşünüyor ve bunun için de gerekirse PKK ile gerekirse DAEŞ ile iş birliği yapabiliyorlar. Tel Ebyad'da yaptıkları bu değil mi? Tel Ebyad'a DAEŞ giriyor, daha sonra DAEŞ oradan çıkıyor ve Tel Ebyad'a bu defa PYD giriyor. Hepsi kolektif bir oyun. Peki, orası kime ait, yüzde 95'i Arap ve Türkmen, yüzde 5 Kürt. Dert orayı kantona dönüştürmek ve ilan ettiler kantonu. Şimdi bu, Türkiye'ye artık bir tehdit oluşturmaya başlamıştır, öyleyse Türkiye gereğini yapacaktır, bunu herkes bilsin." Bianet

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *