ANASAYFA arrow right Siyaset

Eğitim kampı ile militan alım merkezi vuruldu

Eğitim kampı ile militan alım merkezi vuruldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
Fransa, Paris’teki saldırılarla ilgili IŞİD’in fiili başkenti Rakka’ya hava harekatı düzenledi
Fransa Rakka’yı bombaladı
Fransa, Paris’teki saldırılarla ilgili IŞİD’in fiili başkenti Rakka’ya hava harekatı düzenledi. Örgütün kumanda ve kontrol merkezi, cephanelik, eğitim kampı ile militan alım merkezi vuruldu. SOHR’a göre can kaybı yok.
İslam Devleti’nin (İD/IŞİD) Suriye’deki fiili başkenti Rakka, Fransa savaş uçaklarınca bombalandı.
Fransa Savunma Bakanlığı, ABD koordinasyonunda gerçekleşen operasyonda Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den kalkan 12 uçağın, Rakka’ya 20 bomba bıraktığını açıkladı.
Guardian’ın haberine göre bu harekat, Fransa’nın Rakka’ya en büyük operasyonu oldu. Saldırılar, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drain ile ABD Savınma Bakanı Ash Carter’ın Cumartesi ve Pazar günleri yaptıkları telefon konuşmalarında planlandı.
Fransa savaş uçaklarının Rakka'ya attığı JDAM bombalarının üzerinde “From Paris, with love” (Paris'ten sevgilerle)” yazıyordu.

"Siyasi ve sembolik"
Associated Press’e konuşan Fransa Savunma Bakanlığı yetkilisi, IŞİD'in kumanda ve kontrol merkezi, cephanelik, eğitim kampı ile militan alım merkezinin vurulduğunu açıkladı.
CNN’in askeri analisti Tümgeneral James “Spider” Marks, hava harekatının “güçlü bir siyasi mesaj içerdiğini” söyledi ve askeri açıdan sembolik olduğunu belirtti.
“Meşru müdafaa” açıklaması
IŞİD’in Paris’te Cuma akşamı düzenlediği saldırılarla ilgili, Cumhurbaşkanı François Hollande “savaş sebebi” nitelemesini yapmış, saldırıların “dışarıdan planlandığını” söylemişti.
Antalya’daki G20 Zirvesinde konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da Rakka operasyonunun “meşru müdafaa” diye tanımladı.
Guardian, Rakka’dan alınan bilgiye göre hava saldırılarının sonucunda bölgede su ve elektriğin kesildiğini yazdı.

SOHR, IŞİD: Can kaybı yok
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), “Saldırılar paniğe sebep oldu, bombardıman sonucunda şimdiye dek ölen olmadı” açıklamasını yaptı.
IŞİD de sosyal medyadan, “Dünkü Fransa'nın bombalamaları hep Rakka'nın etrafına oldu. Ve hava saldırılarında ölen ve yaralanan olmadı” açıklamasını yaptı.
Rakka
Suriye'nin kuzeyinde, Fırat Nehri üzerinde yer alan şehir, batısındaki Halep'ten 160 km uzaklıkta.
Rakka, 2013’te IŞİD tarafından kontrol altına alındığından beri örgütün fiili başkenti haline geldi. IŞİD’in yönetimi altındaki kentte nüfus 1 milyondan 400 bine düştü. (AS)bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *