ANASAYFA arrow right Siyaset

Erdoğan: Gökçek ve diğerleri istifa etmezse neticesi ağır olur

Erdoğan: Gökçek ve diğerleri istifa etmezse neticesi ağır olur
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile Bursa ve Balıkesir Belediye Başkanları’nın istifalarının istendiğini söyle
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile Bursa ve Balıkesir Belediye Başkanları’nın istifalarının istendiğini söyleyen Erdoğan, “İstifa etmezlerse neticesi ağır olur” dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Polonya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gündeme dair soruları yanıtlayan Erdoğan, ilk kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un istifalarının istendiğini kamuoyuna açıkladı.
Erdoğan, gazetecilerin “İstifa etmezlerse ne olur?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur.”
"Burada ilanihaye kalayım olmaz"
Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre Erdoğan’ın belediye başkanlarına ilişkin açıklamaları şöyle:
“İstanbul’da Kadir Topbaş Bey, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi.
“Ardından Düzce’yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi.
“Şu anda Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey’e, kendisine bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde...
“Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor; bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz.
“Dolayısıyla böyle bir adımın atılması gerektiği zaman, arkadaşlarımızın, ‘Ben, bu davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım madem böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm’ demeleri lazım.
“İstifa, partiden ayrılma, kopma demek değildir. Parti, istifasını veren arkadaşları çok daha farklı yerlerde değerlendirir. İl başkanları toplantısında da söyledim; ‘Ben buraya geldim, burada ilanihaye kalayım’ olmaz.
“(Başkanlar İstifa etmezse) Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur.”
“Diğer partiler de gereğini yapmazlarsa İçişleri Bakanlığı yapar"
Erdoğan, diğer partilerden belediye başkanlarının değişimi hakkında da konuştu:
“Diğer partilerde hiçbir sorun yok gibi düşünülmemeli. Sorun varsa, ilgili partilerin yönetim kadroları gereğini yapmıyorsa, İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmak durumunda kalabilir.
“Kayyum atamalarının yapıldığını yerleri bir inceleyin. Oralara kayyum atanmamış olsaydı, onlar devletten aldığı paraları yine Kandil’e göndermeye devam edeceklerdi.
“Oralardakiler belediye hizmeti verselerdi, kayyum atanması gibi bir süreç tabii ki olmazdı. Vatandaşımız belediyeden kendisine hizmet bekler. Bu hizmet yapılmıyorsa, vatandaş belediyeye değil, hükümete küfreder.”
IKBY sınırını kapatabiliriz
Dış siyaset hakkında da konuşan Erdoğan, Irak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Amerika Birleşik Devletleri'yle (ABD) ilişkiler hakkında konuştu.
“Dışişleri Bakanımızla üç dört arkadaşımızın Bağdat ziyareti söz konusu olabilir. Benden de bir davet bekliyor Bağdat, Irak Başbakanı İbadi’ye bir davet yapmak; Suudi Arabistan ziyaretinden önce veya sonra Türkiye’ye davet etmek suretiyle, tüm bu konuları birlikte değerlendirebiliriz.
“Biliyorsunuz, Kuzey Irak’ta bölgesel yönetime hava sahamızı tamamen kapattık. Karada ne yapılacağına dair görüşmeler de devam ediyor.
“Merkezi yönetime sınırları teslim ederlerse Kuzey Irak yönetimindeki halkın ihtiyaçlarının Bağdat’tan karşılanması şartını getireceğiz.
“Biz sınır kapılarını daha kapamadık, ama her an bu da olabilir. Haşdi Şabi’nin Sincar’ı ele geçirdiği, Mahmur’u ele geçirdiği yönünde haberler var. Bunlar kesinse muhataplarımızla ayrı bir çalışmayı yapmak durumunda kalabiliriz.
“ABD’yle vize meselesinin geride bırakılmasını temenni ediyorum”
“ABD ile vize krizini uzun süre gündemde kalması muhtemel bir sorun olarak görmüyorum.
“Gelen heyet burada bu işi bitirmek için geldi. Görüşmeler başladı ve devam ediyor.
“Temennim görüşmelerden en kısa sürede netice elde edilmesi, vize meselesinin geride bırakılması.” (EKN)bianet


İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *