ANASAYFA arrow right Siyaset

KCK: Yeni Hükümetin Programı Savaş

KCK: Yeni Hükümetin Programı Savaş
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “AKP 7 Haziran sonrası gasp ettiği ve şimdi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “AKP 7 Haziran sonrası gasp ettiği ve şimdi yasallaştırdığı bu hükümetle Kürt Özgürlük Hareketi ve demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü savaşı tırmandıracaktır” açıklamasını yaptı.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 1 Kasım seçimleri ardından yaptığı yazılı açıklamada 7 Haziran sonrası yaşanan süreci “halkların iradesine siyasi darbe” olarak nitelendirdi.

KCK ayrıca, seçimin, “AKP açısından başarı değil hükümet gaspı olduğunu” ifade etti. KCK’nin Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yayınlanan yazılı açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Hegemonik otoriter zihniyet”

“Demokratik karakterde olmayan, hegemonik otoriter zihniyetteki AKP ve Erdoğan 7 Haziran seçimlerini daha ilk günden yok sayarak halkların iradesine bir siyasi darbe yapmıştır.

7 Haziran seçimlerini yok sayıp hükümet kurdurtmama görüşmeleri yaparken, iktidarda düşüp meşruiyeti kalmadığı halde dışarıda ve içerde savaş kararı alarak ve savaşı yaygınlaştırıp derinleştirerek darbe içinde darbe yapmıştır.”

“Savaşı tırmandıracak”

“AKP 7 Haziran sonrası gasp ettiği ve şimdi yasallaştırdığı bu hükümetle hem hegemonik otoriter sistemini kurmaya çalışacaktır hem de Kürt Özgürlük Hareketi ve demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü savaşı tırmandıracaktır.

Seçim öncesi bu savaşı tek bir gerilla kalmayana kadar sürdüreceğini açıklamışken, 1 Kasım seçimlerinin hemen sonrası AKP sözcüsü Ömer Çelik tarafından da kamuoyuna resmen duyurmuştur. Bu, yeni hükümetin tek maddelik siyasi programıdır.”

Çelik: Önce kamu düzeni

Ömer Çelik dünkü Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından çözüm süreciyle şu açıklamayı yapmıştı: “

Kamu düzeni konusunda tam hakimiyet sağlandıktan sonra o buzdolabı meselesi yeniden gündeme alınır. Buzdolabından çıkarılabilir; ama terörle mücadelenin herhangi bir aşamasında kamu düzeni tam sağlanmadan karşı taraftan gelen 'Çözüm sürecini yeniden devreye sokalım' türü çağrıların hiçbirini ciddiye almıyoruz. Her birine kulağımız kapalıdır. 'Seçimden sonra yeni bir diyalog ya da çözüm aşaması başlayacak' demelerinin hiçbir zemini yoktur. Kamu düzeni tam sağlandıktan sonra bu meseleyi gündemimize alırız.”

 

“Dolmabahçe Mutabakatı’nın reddi”

KCK, Ömer Çelik’in açıklamalarının Dolmabahçe Mutabakatı’nın reddi olduğunu belirtti:

“Çelik’in sonuna kadar savaşacağız söylemi Dolmabahçe mutabakatının reddedilmesi ve Önder Apo’ya uygulanan, ağır tecrit altında tutulmasıyla başlatılan savaşın bugün daha açık bir ifadeyle kamuoyuna sunulması olmaktadır.”

“Seçim öncesi ilan ettiğimiz eylemsizlik ortamında AKP hükümetinin savaşta ısrar etmesi önümüzdeki dönemin de çatışmalı geçeceğini ortaya koymuş bulunmaktadır.”

“Başlattıkları ve yürütmek istedikleri savaş, korku etkeni olan başta Kürt Özgürlük Hareketi olmak üzere Türkiye demokrasi güçlerini ezmeye yöneliktir. Bu durum doğru tespit edilip zamanında tutumlar ortaya konulmazsa tüm demokrasi güçlerini ciddi olumsuzluklar ve büyük tehlikeler beklemektedir.”

“Karşılık verilecektir”

“Saldırılar karşısında teslim olunmayacağına göre demokrasi güçleri açısından direnmekten başka yol kalmamaktadır.”

“Kürt Özgürlük Hareketi gerilla güçlerine ve halkımıza karşı yapılacak saldırılara ve savaş dayatmalarına kesinlikle dün olduğu gibi bundan sonra da gerekli karşılığı verecektir.” (AS)bianet

 

 

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *