ANASAYFA arrow right Siyaset

Sedat Peker'in Mitingine Soruşturma

Sedat Peker'in Mitingine Soruşturma
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in Rize’de düzenlenen mitingde
Zahmet oldu…
Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in Rize’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmayla ilgili soruşturma başlattı.
Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in geçen cuma günü düzenledikleri mitingde yaptığı konuşmayla ilgili soruşturma başlattı.

Rize’de yayın yapan yerel Fırtına Gazetesi’nin düzenlediği, Rize’deki Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan “Teröre lanet” adını verdikleri mitingine özel korumaları eşliğinde gelen Peker, AKP’ye destek istemişti. Peker ayrıca PKK’den söz ederken de “Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak” demişti.

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu konuştu
Bu konuşma, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara katliamının ardından yaptıkları görüşmede gündeme geldi.
Kılıçdaroğlu, “Bir mafya babasının Rize’de yaptığı miting. Hukuk devletindeyiz, demokrasiyi, özgürlükleri savunuyoruz. Bir mafya babası çıkmış, miting yapıyor. Ve ‘Oluk oluk kan akacak’ diyor. Hiçbir Cumhuriyet Savcısından tık yok. Şunu da söyledim, acaba cumhuriyet savcıları onun emrinde mi? Hangi gerekçeyle bu kişi kalkıp miting düzenleniyor” dedi.

Davutoğlu da toplantı çıkışı yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Orada benim söylediklerimi benden izin almadan kamuoyuyla paylaşması doğru değil. Sürmekte olan soruşturma ile ilgili bilgi veriyorum, onun kamuoyuyla paylaşılması doğru değil. Eski MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) İl Başkanının (Sedat Peker) yaptığı miting, bizimle alakası yok, bunun bugünkü yaşanan terörle alakası yok. Bazen siyasi küçük hesapları görmek beni üzüyor.”

Konuşma metni savcılıkta
Peker’in mitingde yaptığı konuşma tepki görünce Rize Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Rize Emniyet Müdürlüğü’nden miting tertip komitesi ile ilgili bilgi ve belgeler ile görüntü kaydı ve çözümlerini talep eden savcılık Sedat Peker’in konuşmalarda suç unsuru olup olmadığını inceleyecek.
Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, istenen bilgi ve belgeler ile görüntü kayıtlarını dün savcılığa teslim etti.

Sedat Peker
Peker, “Tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak, öldürmeye azmettirmek” suçlarından yedi ay arandıktan sonra 19 Ağustos 1998'de Romanya'dan Türkiye'ye getirildi. Hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da tahliye edildi.

"Suç örgütü kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tahdit, yağma ve sahte kimlik kullanma” iddialarıyla hakkında açılan üç davadan ikisinde hapis cezası verildi.
Ergenekon davasında da “silahlı örgüt kurma” suçuyla yargılandı. 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında Peker'e 10 yıl hapis cezası verildi.
10 Mart 2014 tarihinde özel yetkili mahkemelerin kararlarına ilişkin yasa değişikliği ve 5 yılı aşkın tutukluluk hali göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Dava halen Yargıtay’da. (AS)bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *