ANASAYFA arrow right Siyaset

Suriye’ye yönelik yeni askeri adımlar Girit ve Limasol’da hazırlanıyor

Suriye’ye yönelik yeni askeri adımlar Girit ve Limasol’da hazırlanıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
Paris’teki kanlı saldırılarla sarsılan Fransa ile ABD ve müttefik güçlerin Suriye’ye
Paris’teki kanlı saldırılarla sarsılan Fransa ile ABD ve müttefik güçlerin Suriye’ye yönelik yeni askeri adımlara Girit'te hazırlandığı öne sürülüyor. “Girit'in Souda NATO Askeri Üssü'nde büyük bir hareketlilik göze çarpıyor” diyen Rus medyası, “Kıbrıs da ilerleyen günlerde Fransa, ABD ve Batı'nın yeni planları için kritik rol oynayacak” savlarını yansıtıyor.
Rus devletine ait Sputnik haber ajansına konuşan Yunan kaynaklar, Girit’te görünen hareketliliğin Paris'teki saldırılarla ilgili olduğunu belirttiler. Yunanistanlı gazeteci Apostolos Tomaras da, gelişmeleri Sputnik’e değerlendirken önümüzdeki Perşembe günü Fransa Donanması'nın dev uçak gemisi “Charles De Gaulle”ün Kıbrıs açıklarına demirleyeceğini söyledi.

Haberde “Kıbrıs Suriye'deki harekat için Fransa'ya destek sunacak. Fransa'nın dev uçak gemisine, Kıbrıs açıklarında Fransa donanmasının modern savaş gemileri eşlik edecek” savları da dile getiriliyor.
Tomaras'a göre, Suriye'de vuku bulacak yeni gelişmeler bağlamında önümüzdeki günlerde Girit ve Kıbrıs (Rum Kesimi) kritik rol oynayacaklar. Girit'in Souda Üssü'nde halihazırdaki büyük hareketliliğe dikkat çeken gazeteci, ilerideki günlerde benzer hareketliliğin Kıbrıs'ta da yaşanacağına dikkat çekiyor.
“Charles De Gaulle” uçak gemisinin Kıbrıs açıklarına demirlemesi başlı başına tarihi önem arz eden bir olay” diyen Tomaras’a göre “Önümüzdeki hafta Kıbrıs açıklarına gelmesi beklenen uçak gemisine, 2 Fransız denizaltısı ve 2 savaş gemisi eşlik edecek. Ayrıca, Kıbrıs'a ulaşan son bilgiler, Kıbrıs açıklarında Fransız Donanmasına başka Batılı ve müttefik güçlerin de destek verebileceği yönünde”.
Sputnik, ayrıca “Lefkoşa'daki son bilgiler (Rum Kesimi'ndeki), Limasol'daki İngiliz Akrotiri Üssü'nde de yoğun bir hareketliliğin gözlemlendiği” değerlendirmesine yer verdiği haberinde önümüzdeki günlerde Limasol Üssünün Suriye'deki yeni harekat ve DEAŞ ile mücadele kapsamında devreye girebileceği savlarını aktarıyor.

Kıbrıs'a çeşitli batılı başkentlerden ve Atina'dan ulaşan son bilgilerin, ABD ve diğer müttefik ülkelerin de Girit ve Kıbrıs üzerinden Suriye'deki terörist unsurları desteklemek için hazırlık içerisinde olduklarına işaret ettiği belirtilirken benzer bir durumun 2013 yılında yaşandığına dikkat çekiliyor.
Sputnik, “Kritik öneme haiz son gelişmeler çerçevesinde, Atina'daki diplomatik ve savunma odaklı kaynaklarda dillendirilen yeni bir iddiaya değinmekte yarar var” dedikten sonra şunları belirtiyor:
“Henüz teyit edilmemiş bir bilgiye göre, ilerleyen günlerde, NATO'nun ve ABD'nin desteğiyle Yunanistan, Rusya Donanması'na ve Hava Kuvvetleri'ne Suriye'deki operasyonlar için destek sunabilir. Bazı Yunanistanlı kaynaklara göre, Moskova'ya Atina tarafından verilecek destek dâhilinde, Rus askeri Girit'ten faydalanabilir.”

Buna karşın, Yunanistan Savunma Bakanlığının Atina’nın hiçbir durumda İslam Devleti'ne karşı askeri operasyonlarda yer almayacağını açıkladığına dikkat çeken Sputnik, “Atina'nın bu yeni çıkışı, uluslararası terörle mücadelede Yunanistan'ın müttefiklerine teknik destek sunmayacağı anlamına gelmiyor. Atina yeni açıklamasıyla, sadece askeri operasyonlarda birebir, aktif ve fiili olarak yer almayacağını açıklamış durumda” diyor. (ANKA)
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *