ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Antep’in Türkiye’ye yayılan markası İmam Çağdaş, 70 çizgi kitabında

Antep’in Türkiye’ye yayılan markası İmam Çağdaş, 70 çizgi kitabında
YAYINLAMA: 27 Nisan 2021 / 14.54
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2021 / 14.54
Bosslife Media Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Taşdemir’in kaleme aldığı, Fotoğraf Sanatçısı Murat Arık’ın çektiği siyah beyaz portre fotoğraflarla hayat bulan "70 Çizgi" kitabı çıktı.

Abdullah Kiğılı’dan Faruk Süren’e, Mehmet Büyükekşi’den Erkan Güral’a kadar kendi sektörlerinde iz bırakan 70 ismin bir araya geldiği “70 Çizgi” kitabında yer alan isimlerden biri de Gaziantep’ten dünyaya yayılan lezzet İmam Çağdaş oldu. İmam Çağdaş’ın 4. kuşak temsilcisi Burhan Çağdaş, başarı sırlarını anlattı.

Türkiye’de ilk kez iş dünyasına iz bırakan ve nesiller sonra bile konuşulmaya devam edecek isimler, “70 Çizgi” kitabında bir araya geldi. Kitap için Gaziantep, Denizli, İzmir, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kayseri, Malatya, Ankara ve Bursa olmak üzere 20 şehir gezildi, 18 bin kilometre yol yapıldı. Çekimlerin 90 gün sürdüğü kitapta, Abdullah Kiğılı, Faruk Süren, Şükrü Avşar, Mehmet Büyükekşi, Erkan Güral, Gamze Cizreli gibi kendi alanlarında önemli başarılara imza atmış iş insanlarının hikayeleştirilmiş biyografileri ve ilk defa okuyucuya sunulan siyah beyaz portreleri yer alıyor. Kitapta yer alan isimlerden biri de Gaziantep’ten dünyaya baklava gönderen, Antep’in marka değerlerinden İmam Çağdaş oldu. İmam Çağdaş’ın 4. kuşak temsilcisi Burhan Çağdaş, İmam Çağdaş markasının dünden bugüne nasıl geldiğini anlatırken, başarının en büyük sırrının ise işinin başında olmak olduğuna değiniyor. “Her çizgi bir yaşanmışlık…” sloganıyla hayat bulan “70 Çizgi”nin yazarı Bosslife Media Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Taşdemir, kitabın çıkış noktası hakkında ise şu açıklamalarda bulunuyor: “İş dünyasına dair bu zamana kadar birçok proje üretildi. Bizim kitabın diğer mimarı Fotoğraf Sanatçısı Murat Arık ile yola çıkış amacımız, iş dünyasına farklı sektörlerden damga vurmuş isimleri tek bir kitapta toplamak, onları siyah beyaz karelerle ölümsüzleştirmek ve Türkiye iş dünyasına bir anı bırakmaktı. Okuyucular bir yandan isimlerin, bugünlere nasıl geldiklerini öğrenirken bir yandan siyah beyaz portrelerden o isimlerin yüzlerindeki detaylara, sessiz imgelere, yaşanmışlıklara şahit olacaklar. İçeriğindeki bilgileri, fotoğraflarıyla arşiv niteliğinde bir kitap hazırladığımızı düşünüyoruz. Yine yakın bir zamanda, kitaba hayat veren 70 iş insanının portreleri üzerinden bir sergi düzenleyip buradan elde edilecek geliri de sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir derneğe bağışlayacağız.” “70 Çizgi” projesindeki “çizgi” isminin, yaşanmışlıkları, hayatın izlerini ifade ettiğini belirten Taşdemir, iş dünyasına yıllarca emek vermiş kişilerin başarı hikayelerini dinlemenin kendilerini beslediğini ve bu kitabın herkese ilham olacağını da sözlerine ekliyor. İsteyenler aynı zamanda youtube’da Bosslife TV kanalı üzerinden kitaptaki isimlerin röportajlarını da izleyebilirler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *