AB ve Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Projesi’nin Eğitim ve Sivil Toplum Diyaloğu başlıkları kapsamında düzenlenen bu programda; Antik kalıntılar ve tarihsel objeler yardımıyla geçmişi anlamayı, sevmeyi ve bunun üzerinden kültür ve tarih bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu yolla da koruma amacına yönelik bir süreç gerçekleşmiş oldu. Amaç gençlere eğitim vererek daha alt gruplara danışmanlık/önderlik yapabilecek duruma gelmelerini sağlamaktır.
Genç Arkeoloji Elçileri olarak öğrenciler 4 günlük programa katılarak Arkeoloji ve Kültürel Miras hakkında işin duayenlerinden teknik ve teorik bilgiler alarak aile ve çevrelerine aktaracakları kıymet deneyimler edindiler.
Öğrenciler Eğitim içeriğinde;
Anadolu, Arkeoloji ve Kültürel Miras(Prof.Dr. (Nevzat Çevik),
Alan Arkeolojisi, Arkeometri Nedir? (Doç. Dr. Rana Özbal),
Arkeolojide Merak Ettiğiniz Her Şey. İnteraktif sohbetler.( (Doç. Dr. Rana Özbal- Prof. Dr. Kutalmış Görkay, Prof. Dr. Nevzat Çevik, Prof. Dr. Mehmet Önal, Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol),
Müzede eserler eşliğinde Arkeoloji Nedir, Objeler Ne Söyler. (Özgür Çomak),
Zeugma Müzesinde Lirik Dans ve Müzik . (Emel Gürses),
Müze Nedir, Modern Müzecilik ve Toplum(Prof.Dr. (Nevzat Çevik),
Müze Salonunda Teorik Fotoğraf Seminer.(Bayram Bozhöyük)
Zeugma’ya yolculuk(Bülent Öztürk)
Sanat Tarihi Hikayeleri. (Mert Sandalcı),
Mozaiklerdeki Mitolojiler (Prof. Dr. Mehmet Önal)
Verilen eğitimlerin sonunda öğrencilere ; En İyi Fotoğraf - En İyi Kompozisyon Ödülleri verildi. Katılım sağlayan tüm öğrencilere sertifikaları Prof.Dr. Nevzat Çevik tarafından takdim edildi.