Zeytin, Zeytin Plantasyonu, Üretimi Üzerine

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Zeytin ve zeytinyağı insanın beslenmesinde çok değerli hatta vazgeçilmez yer, önem taşır. Yüce kitabımız Kuran’da Tin suresinde “incir ve zeytine and olsun” ayetiyle başlayan kitapta “Allah Hakimlerin (hükmedenlerin) hakimi değil midir?” diye bitirmekle bu önemli konu grubuna önem vermemeyi yada küçümsemeyi de en ağır şekilde cezalandıracağını ihsas etmiş ise ülkemizdeki yüzlerce senedir ürün veren, kutsal ağaçları keserek sanayi konduracağız beyanı ile ağaç katliamı yapmaya cevaz veren sözüm ona düzenlemeyi getirmek ne demektir. Ülkemizin tam olarak altı da biri yüz ölçümlü Yunanistan bizim ürettiğimiz zeytinyağının beş altı misli ürün alıp, oldukça ağırlıklı ihracat yaptığı gibi kişi başına da bizimkine kıyasla birkaç katımız iç tüketim gerçekleşmektedir. Kendilerini bu müslümanca ve akıllı tutumlarından ötürü kutlarım Milletimiz daha çok zeytin ve yağı yesin de daha sağlıklı ve zeki başarılı olsun diye bir politika güdüleceğine, zeytinlikleri kesip ortadan kaldırıcı bir siyasete yönelmek ne fecidir! Oysaki milletini, ülkesini düşünen insanlar zeytini ve zeytin üretimini beş, on kere arttırmaya yönelmeli bu amaçla var gücüyle çalışmalıdır.
Kuranı azimüşşanda Tin süresinde “İncir ve zeytine and olsun” ile başlayan ve “insanı en güzel yaratılışla yarattık” ile yüceliği ve insanın değerini vurgulayan ayetlerin bu gıdaları son derece sağlıklı, mineral-vitamin ve oligoasitle şifalı oldukları gözden kaçırılamaz.
Sanayide kuruluş yeri seçimi başlıklı bir makale de, DPT’de ken 60’lı yıllarda, yazdığım gerçeği, karşısında bu işin erbabı olmadığına inandığım biri. Türkiye’mizin Marmara ve Eğe bölgelerinden başka sanayi kurulacak yarım milyon km kare bölgeleri mevcut olduğunu göz ardı ederek “sanayiyi havaya mı kuralım” demesi. İlkokul öğrencisinin söz edemeyeceği bir olgudur.
Son olarak şunu belirtmek şarttır: “Her kim yaş ağacı keserse, Allahü Teala onu tepe takla cehenneme atacaktır. (Hadis). Bunlardan korkmaya, karşı işler yapan encamını bulur.
İnsan eliyle kurulmuş hiçbir laboratuar veya fabrika da bu zeytin nimetine suni üretim olamaz.
Rahman suresinin 6. ayetine şu ifade ne kadar dikkat çekicidir: “Yıldızlar (necm) ve ağaçlar secde ederler”. Sen gel, secde eden, yaratılmış meyve-nimetlerin en güzelini veren zeytinlikleri kesmeye imkan verecek mevzuatı var et (!!!).. Netice itibariyle onları katlet(tir).

Zeytin, Zeytin Plantasyonu, Üretimi Üzerine