Yalancı yeşil

YAYINLAMA: 12 Kasım 2021 / 15.33 | GÜNCELLEME: 12 Kasım 2021 / 16.30

Aşk efsuni kelimelerin bir araya getirdiği cümleleri ifade eden bir duyguyu değil, karşılıklı terapi ve bu terapideki devinmeyi ifade eder. Biri öbürünün doktoru olmaya karar verdiğinde büyü bozulur ama başladığı gibi değil. Çünkü başlarken aromasında ne olduğunu bilmediğin her şeyi kalbine enjekte edişin, hayatının geri kalanını esrik yaşamana sebep olabilir. Aşka akıl erdirmek gibi ahmakça bir çabadan ziyade aşkta mutluluğa ilgi duymak da tarafları zayıflatır. Ve bu ısrar, aşk gibi dengesiz bir hakikatin cenaze namazını kıldırır.

Aşk, yalnız yaşamaya alışkın olduğu için gönüllü olsa bile taraflardan herhangi birine içini dökemediği gibi taraf da tutmaz. Aşk hoş bir bayanın gözlerindeki yalancı bir yeşilin verdiği ıstırabı huzur sanmak, güzel bir erkeğin gökkuşağından hiçbir farkı olmadığını düşündüğünüz ama samimiyetsiz olan bakışlardır.

Aşk hatadır ve kocaman bir yanılgıdır. Her şey güzel olsun diye başladığınız bir yolculukta ulvi bir beklentinin ürpertisiyle yaşlanmak, soluklanacağınız yeri belirleyemediğiniz ve nefesinizin kesildiği her andır aşk. Aşk daha birçok şeydir aslında ama sanıldığı gibi mutluluk veya onun türevi olan şeyler değildir.

Aşk acıyı sevmek ve tedbiri elden bırakmaktır. Ne diyor Fuzuli: “Aşk tedbir ile zevk vermez aşk diyarına tedbir giremez. Girerken han kapısıdır çıkarken iğne deliği. Yeşil sancak altında kardeş tanımaz aşk. Aşk sadece kendine mesuldür bir de aşkına elbette.” Yani baktınız aşk kaçınılmaz o acıyı kesin yaşayacaksınız tedbiri elden bırakın ki canınız daha fazla yansın, zira aşk acıyla çok daha güzel.

Yalancı yeşil