Tedbir erkenden alınmalı

YAYINLAMA: 21 Ocak 2022 / 15.45 | GÜNCELLEME: 21 Ocak 2022 / 15.45

Gaziantep’in son yıllarda çok kurak geçmesi, yoğun kar ve yağmur almaması yüzünden, bizim gibi yöneticilerimiz de rehavete kapılmış. Zira, Salı günü yağan karın ardından, herkes çok sıkıntı yaşadı. Çocuklarımız okullarından kaldıkları gibi, yollarda kalanlar donma tehlikesi atlattı. Akşam 8’de işyerinden otobüse binen eşimin, Karataş’taki evimize ulaşması gece saat 2’yi buldu. Tramvaylar, otobüsler çalışmayınca yolun yarısını yaya olarak geldi. Çok büyük endişe yaşadık.

Şimdi, meteoroloji yine uyardı, bugünden itibaren bir hafta süreyle kar yağacakmış. Üstelik bir hafta sürecekmiş. O yüzden ana arteller başta olmak üzere her taraf iyicene tuzlanmalı. Yoksa durum daha da kötü olur. Yöneticilerimiz, ilk dakikadan itibaren tedbir alırsa, kolay atlatırız.

Aslında yaşadığımız zorluklardan karın keyfini süremedik. Sevincimizi yaşayamadık. Zira çocuklarımız ve biz karı çok özlüyoruz. Kış gibi kış yaşayamıyoruz. Kuraklık hepimizi endişelendiriyor.

Bu her bir tane karın, geleceğimiz ve çocuklarımız için o kadar büyük önemi var ki.

Toprak suya doyacak, yeraltı kaynakları kurumayacak, mikroplar ölecek.

Ayrıca bir de yakacağı olmayan insanlara bu dönemde kaliteli yakacak dağıtılırsa, yakacak sıkıntısı olmayan bizlerin de kalbi rahatlar.

Evet, ilk kar sonunda yaşananlar kötü bir tecrübe oldu. Şimdi güzel bir seferberlikle, inşallah karın tadını çıkaralım.

Tedbir erkenden alınmalı