Böyle saçmalık olur mu?

YAYINLAMA: 25 Mart 2022 / 14.12 | GÜNCELLEME: 25 Mart 2022 / 14.12

Şimdi diyelim ki biri Corona oldu. Tedaviye başlandı, bir hafta sonra yeniden test yapılmıyormuş. Eğer yaptırmak isterse de 300-500 lira parası neyse ödeyip yaptırmak zorundaymış.

Sağlıkçılara bunun nedenini sordum, vaka sayısı fazla çıkmasın diye zorunlu olmadıkça test yapılmasına izin verilmiyor dediler. Şaşırıp kaldım.

İlk baştan beri açıklanan vaka ve ölüm sayılarına zaten inanmıyorduk da, bunu duyunca iyice pekişti ki vaka ve ölüm oranları açıklananın en az birkaç katı.

Salgınla mücadelenin böyle olabileceği hiç aklıma gelmezdi doğrusu. Hatta hastanelerde Coronadan ölenlerin ölüm nedenine de başka şeyler yazılıyormuş.

Devletin böyle işleri doğru, düzgün yapması ve vatandaşlarına gerçekleri açıklayarak tedbirin elden bırakılmamasını sağlaması gerekmez mi?

Sağlık Bakanı kalktı maske takma zorunluluğu yok dedi. Sana ne maske takılmasından, neden rahatsız oluyorsun? Şimdi kapalı alanlarda bile çoğu kişi maske takmıyor. Neden takmıyorsun desen, Sağlık Bakanı takma dedi, sen Bakandan iyi mi bileceksin diye ağız dalaşına girecek.

Her gün yüzlerce insan ölüyor, yazık günah değil mi?

Böyle saçmalık olur mu?