ANASAYFA arrow right Röportaj

“Çözüm Süreci devam etmeli”

“Çözüm Süreci devam etmeli”
YAYINLAMA: 17 Nisan 2020 / 21.24
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2020 / 21.24
Sabah, seçim öncesi sokağın nabzını tuttu...

Sabah, seçim öncesi sokağın nabzını tuttu...Gaziantep’te vatandaşlar çözüm sürecinin devam etmesi gerektiği görüşünde...


“Çözüm Süreci devam ettirilmeli, barış istiyoruz”


1 Kasım seçimlerine çok az bir süre kaldı. 7 Haziran seçim sonuçlarının ardından gündemi meşgul eden konuları tekrar sandığa gitmeden önce vatandaşlara sorduk. Gündemdeki olayları kendi açılarından değerlendiren ve görüş farklılıkların ön plana çıktığı konuların yanı sıra yurttaşlardan tek bir konuda ortak yanıt geldi: “Çözüm Süreci devam ettirilmeli, barış istiyoruz”

Sorduğumuz sorulara, vatandaşlardan aldığımız yanıtlar şu şekilde:

Cumhurbaşkanı mitinglere çıkmamalı


Ahmet Sayan, Ayakkabı imalatçısı:
“Kasım’da AKP seçimi kazanır. Tek başına iktidar olur. CHP, MHP ve HDP koalisyona yanaşmadı. AKP koalisyon istiyordu. Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi tekrar mitinglere çıkmaması gerekir.  Çözüm süreci devam ettirilmeli. 1 Kasım’da sandıkta AKP’ye oy vermeyi düşünüyorum.”

Cumhurbaşkanı’nın meydanlara çıkmaması gerektiğini düşünüyorum




(Ömer Diler, Emekli,51): “1 Kasım’dan AKP’nin zaferle çıkacağını düşünüyorum. İhtimali düşük de olsa tek başına iktidar olarak da çıkabilir. Ben de Cumhurbaşkanı’nın meydanlara çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. HDP Çözüm Süreci’ni bitirdi. Çözüm Süreci muhakkak devam ettirilmelidir. 1 Kasım’da AKP’ye oy vereceğim.”


Çözüm Süreci’ni bitiren AKP’dir


N.K.- Serbest meslek: “Koalisyon görüşmelerinde negatif davranan tek partinin AKP olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanı kesinlikle tekrar meydanlara çıkmamalı, makamını temsil etmelidir. Çözüm Süreci’ni bitiren AKP’dir. Çözüm süreci kesinlikle devam etmelidir. Ülkemiz başkanlık sistemine uygun bir ülke değildir. 1 Kasım’da sol partilerden birine oy vermeyi düşünüyorum.”


Cumhurbaşkanı meydanlara çıkarsa AKP’nin oyları iyice düşer


Veysi Akan, Emekli: “AKP ve MHP koalisyon görüşmelerinde negatif partilerdi.  Eğer bu seçimlerde de Cumhurbaşkanı meydanlara çıkarsa AKP’nin oyları iyice düşer. Çözüm sürecinin muhatabı HDP olmalı ve devam ettirilmelidir. Olayları bu noktaya getiren AKP’dir. 7 Haziran’dan sonraki sonuçlarda tek başına iktidar olamayınca böyle bir süreç yaşandı. Başkanlık sistemine karşıyım. Ülkeyi diktatörlüğe götürür. 1 Kasım’da oyumu CHP’ye vermeyi düşünüyorum.”


Çözüm süreci mecburen dolaptan çıkacak ve devam ettirilmesi gerekiyor


Yavuz Sözmen, Turizmci: Koalisyonun kurulmamasının tek nedeni MHP’dir. Cumhurbaşkanı’nın meydanlara çıkmaması gerekiyor. Tarafsız olmalı, fakat bunu yapmıyor. Çözüm süreci mecburen dolaptan çıkacak ve devam ettirilmesi gerekiyor. Çözüm sürecinde olayların bu noktaya gelmesinin tek sorumlusu Cumhurbaşkanı’dır. Süreci başlatan da kendisi, bitiren de kendisi.  1 Kasım’da oyumu CHP’ye vermeyi düşünüyorum. Bu sistem bu şeklide devam ederse 1 Kasım’dan sonra da bir koalisyonun kurulabileceğini düşünmüyorum.”




 




Koalisyon AKP’den dolayı kurulmadı




Ayaz Korkmaz, Tekstil işçisi: “AKP’den hiçbir fayda göremedik. Koalisyon AKP’den dolayı kurulmadı. 1 Kasım’da Cumhurbaşkanı tekrar meydanlara çıkmamalı. Çözüm Süreci’ni bir parti değil bir kişi bitirdi: Recep Tayyip Erdoğan. Barış istiyoruz, onun için Çözüm süreci devam ettirilmelidir. Başkanlık sisteminin gelmesini istemiyoruz. 1 Kasım’da oyumu HDP’ye vereceğim.” Mehmet BORAN




 




 




 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *