ANASAYFA arrow right Siyaset

ABD askeri, bölgeden çekilmeye başladı

ABD askeri, bölgeden çekilmeye başladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.35
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.35
Beyaz Saray açıklamasıyla ilgili konuşan Erdoğan, ABD askerinin bölgeden çekilmeye başladığını kaydetti. Erdoğan, IŞİD'l
Beyaz Saray açıklamasıyla ilgili konuşan Erdoğan, ABD askerinin bölgeden çekilmeye başladığını kaydetti. Erdoğan, IŞİD'lilerle ilgili soruya ise "10 bin gibi rakamlar çok abartılı" yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Sırbıstin'a yapacağı resmi ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda bir basın açıklaması yaptı.
Basın toplantısında Beyaz Saray'ın "Türkiye'nin operasyonuna destek vermeyeceğiz, parçası olmayacağız" sözleri sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD askerinin bölgeden çekilmeye başladığı kaydederek şunları söyledi:
"Bu konuyla ilgili olarak akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkan'ın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette.
"Şu anda buradaki karşılıklı muhattaplar çalışmalarını yürütüyorlar, yürütecekler. Bu zaten yeni bir şey değil, geçmişi olan bir şey.
"Başkan Trump
talimatını vermişti"
"Sayın Başkan Trump bu konuyla ilgili talimatını vermişti ve çekilmeyi emretmişti fakat bu biraz gecikti.
"Gecikmeye rağmen bu arada bölgede görüşmeler hep yapıldı. Şimdi bu dün akşamki görüşmeden sonra da yine bu görüşmeler aynı kararlılıkla devam edecek.
"Hep söylediğimiz söz bir gece ansızın gelebiliriz demiştik. bu kararlılığım devam ettiyoruz. Çünkü terör örgütlerinin tehditlerini daha fazla kabul etmemiz asla mümkün değil.
"IŞİD'li rakamları biraz abartılı"
Beyaz Saray açıklamasında, "Artık, ABD tarafından son iki yıldır bölgede yakalanan IŞİD savaşçılarından Türkiye sorumlu olacak" ifadesi de yer almıştı.
Erdoğan, bir gazetecinin "Bölgedeki IŞİD'liler ile ilgili sayının 10 bin olduğuna dair haberler var. Bu konuda ne yapılacak?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Ne gibi bir adım atalım ki..."
"Bu rakamlar arkadaşlar biraz abartılı rakamlar. Şu anda orada cezaevlerinde olan bazı rakamlar var. Bu konuyla ilgili tabii bizim de bir yaklaşım tarzımıız var.
"Ne gibi bir adım atalım ki cezaevlerindeki DEAŞ'lıları buralardan süratle derdest edelim, bu konuda çalışılıyor."
"Bunlara artık
bakamayız diyorlar"
"Almanya, Fransa gibi ülkelerden bulunan DEAŞ'lılar var. 'Bu DEAŞ'lıların kontrolüün çıkarmak istiyoruz bunlara artık bakamayız diyorlar'.
"Bu konuda ne gibi adımlar atılabilir kendileri bir çalışma yapacak biz de arkadaşlarımıza gerek talimatları verdik onlar da gerekli çalışmaları yapıyorlar.
Trump ile yüzyüze görüşme
Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile büyük ihtimalle önümüzdeki ayın ilk yarısında bir araya geleceklerini kaydederek ekledi:
"Tabii ki yüz yüze olması işin derinliğini türkiye-abd ilişkileri ve bölgedeki gelişmeleri ele alma fırsatı vermiş olacak. " bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *