ANASAYFA arrow right Siyaset

Bağdadi’nin tüm aile üyelerini gözaltına aldık

Bağdadi’nin tüm aile üyelerini gözaltına aldık
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, IŞİD lideri Bağdadi’nin eşi de dahil tüm aile üyelerinin gözaltına al
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, IŞİD lideri Bağdadi’nin eşi de dahil tüm aile üyelerinin gözaltına alındığını açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin tüm aile üyelerinin Türkiye tarafından gözaltına alındığı açıkladı.
Altun açıklamayı Twitter hesabından İngilizce olarak yaptı:
“Türkiye, Bağdadi’nin eşi de dahil aile üyelerini gözaltına aldı. Bütün terör gruplarının peşine düşme kararlılığımızdan şüphe edenlerin, Türkiye’nin DEAŞ, PKK, YPG ya da diğer örgütlerden teröristleri yakalamadaki başarılı siciline bir kez daha göz atması gerekir.”
Bağdadi’nin eşinin yakalandığını Erdoğan açıklamıştı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan bugün Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni’nde Bağdadi’nin eşini ve eniştesinin Türkiye tarafından yakalandığını açıklamıştı:
“Amerika, Bağdadi kendini imha etti, bununla ilgili iletişim kampanyasını başlattılar. İlk defa bugün burada açıklıyorum. Biz de hanımını yakaladık, yaygara yapmadık. Aynı şekilde kız kardeşini, eniştesini; onları üstelik de Suriye tarafında bunları yakaladık.”
Altun, Bağdadi’nin kardeşinin yakalandığını da duyurmuştu
Fahrettin Altun 4 Kasım Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada da Bağdadi’nin kız kardeşinin yakalandığını şu sözlerle duyurmuştu:
"Türkiye'nin teröre karşı mücadelesi ideolojisinden ya da kökeninden bağımsız olarak tüm şiddetiyle devam etmektedir. Bağdadi'nin kız kardeşinin yakalanması terörle mücadele operasyonlarımızın başarısının bir diğer örneğidir."
Bağdadi geçen hafta öldürülmüştü
IŞİD lideri Bağdadi, Amerika Birleşik Devletleri’nin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda Suriye-Türkiye sınırında 28 Ekim’de öldürüldü.
Bağdadi hakkında
28 Ağustos 1971 doğumlu. Tam adı Ebu Bekir el-Bağdadi. Irak Savaşı esnasında Irak'ta el-Kaide'ye bağlı örgütün temellerini attı.
Suriye'de çıkan iç savaş ile birlikte bu ülkeye gitti ve Nisan 2013'te el-Nusra Cephesi ve kendi örgütünü Irak ve Şam İslam Devleti adı altında birleştirdiğini ilan etti.
29 Haziran 2014 günü halifeliğini ilan etti. Nusra Cephesi liderleri birleşmeye karşı çıktı ve el-Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'ye durumu iletti.
2013 yılında El-Cezire'ye sızdırılan bir mektup ve ses kaydıyla El-Kaide lideri Eymen el Zevahiri bu grubun Suriye kanadını tasfiye ettiğini açıkladı.
Bu tasfiye kararını reddettiğini ve grubun Suriye'deki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. Raporlara göre Nusra Cephesi'ne bağlı yabancı militanların %80'ini kontrolü altına aldı.
4 Ekim 2011'de ABD Dışişleri Bakanlığı el-Bağdadi'yi küresel terörist ilan etti, yakalanması ya da öldürülmesi için 10 milyon dolar ödül koydu. 5 Kasım 2014'te Forbes'in "Dünyanın En Güçlü İnsanları" listesine girdi. Bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *