ANASAYFA arrow right Siyaset

Dünya ne olduğuna kitlendi

Dünya ne olduğuna kitlendi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.32
Moskova, Washington ve Brüksel akşam saatlerini hareketli geçiriyor. Rusya'da nedeni henüz bilinmeyen denizaltı patlamas
ABD, Rusya ve AB'de acil toplantı:

Moskova, Washington ve Brüksel akşam saatlerini hareketli geçiriyor. Rusya'da nedeni henüz bilinmeyen denizaltı patlaması yüzünden Putin Savunma Bakanı'nı toplantıya çağırdı, ABD'de Başkan Yardımcısı Pence ziyaretini iptal etti.
Akşam saatlerinde ABD, Rusya ve Avrupa Birliği (AB) karargahlarından gelen haberler dünya basınını ve sosyal medyayı hareketlendirdi.
Rusya gündemi şu ana kadar Rusya haber ajanslarından geçen bilgilere göre bugün ülke karasuları içerisindeyken çıkan bir yangın sonucu hayatını kaybeten 14 denizciye ve yangının sebebine odaklandı.
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Donanması'na ait bir tür denizaltı aracı olan bir batiskafta, Severomorsk liman kentinde biyometrik ölçüm yapıldığı esnada yangın çıktığı kaydedildi.
Bilimsel araştırmalar için görevlendirilmiş olan batiskaf mürettebatının, okyanus tabanını incelemekle görevlendirilmiş olduğu söylendi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olay üzerine Savunma Bakanı Sergay Şoygu ile acil toplandı.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma yürütüldüğü kaydedildi. Rusya'daki sebebi bilinmeyen kaza radyasyon iddialarını gündeme getirdi. Ancak şu ana kadar yapılan açıklamalara göre sıradışı bir radyasyon oranına rastlanmadı.
Öte yanda ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, New Hampshire eyaletine yapacağı seyahatini son anda iptal ederek Washington'da kalmaya karar verdi.
Pence'in Sözcüsü Alyssa Farah, "Başkan Yardımcısının Washington'da kalmasını gerektiren bir durum ortaya çıktı. Acil bir durum yok" dedi. Ancak ABD sosyal medyasında "Trump öldü" iddiaları yayıldı.
Amerikan medyasında çıkan "Pence acil bir görüşme için Beyaz Saray'a çağrıldı" haberlerinin ardından Pence'in Sözcüsü Alyssa Farah, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Başkan Yardımcısının Washington'da kalmasını gerektiren bir durum ortaya çıktı. Acil bir durum yok. Kendisi en kısa sürede New Hampshire'a ziyaretini yeniden planlayacak."
ABD medyasına açıklama yapan üst düzey bir ABD'li yetkili ise "Konu Başkan veya Başkan Yardımcısının sağlık durumuyla ilgili değil. Ulusal güvenlikle ilgili de değil" dedi.
Aynı saatlerde Brüksel'deki toplantı, yine sosyal medyada bütün dünyada acil gündem alarmına sebep oldu.
Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeleri geçen ay yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından bugün yeni liderlerini seçti.
AB Komisyon Başkanlığına Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanlığına Charles Michel, AB Yüksek Temsilciğine Josep Borrell, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanlığına ise Christine Lagarde'ın atanması konusunda uzlaşıldı.
Ursula von der Leyen'in seçilmesinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un önerisi olduğu bildirildi. Lider seçimi konusunda Almanya ve Fransa arasında fikir ayrılığı yaşanıyordu.
Almanya'nın da ilk kadın Savunma Bakanı olan Leyen, bu görevi 2013'ten bu yana yürütüyor.
Belçika doğumlu 61 yaşındaki Leyen, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi olan Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) üyesi. Bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *