ANASAYFA arrow right Siyaset

“Kent Gıda Konseyi, ulaşımda indirimler yapmayı planlıyoruz”

“Kent Gıda Konseyi, ulaşımda indirimler yapmayı planlıyoruz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.32
CHP’nin adayı İmamoğlu’nun vaatleri arasında kreş, öğrencilere burs ve yurtlar, Kent Gıda Konseyi, ulaşımda indirimler v
CHP’nin adayı İmamoğlu’nun vaatleri arasında kreş, öğrencilere burs ve yurtlar, Kent Gıda Konseyi, ulaşımda indirimler ve ücretsiz uygulamalar, bağımlılıkla mücadele merkezi, bölgesel istihdam ofisleri bulunuyor.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu bu sabah İstanbul'da Hayatı Kolaylaştıracak Çözümler Toplantısı’nda kentle ilgili vaatlerini açıkladı.
“İstanbul'un nimetlerini 16 milyon insana adil bir şekilde paylaştıracağım” diyen İmamoğlu’nun vaatleri arasında öğrencilere burs, Kent Gıda Konseyi, 12 yaş altı çocuklara ücretsiz ulaşım, bağımlılıkla mücadele merkezi, bölgesel istihdam ofisleri bulunuyor.
Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:
“12 yaş altı tüm çocuklara ulaşımı ücretsiz yapacağız, 0-4 yaş arasındaki çocuklarımıza anneleriyle birlikte İstanbul ulaşımını ücretsiz hale getireceğiz. Ulaşımda ilk yarım saat içinde yapılacak tüm aktarmalar ücretsiz olacak.”
“Kent Gıda Konseyi'ni kuracağız. Özellikle yoksul kesimlerin sağlıklı gıdaya ulaşmasına yönelik politikalar geliştireceğiz.
“Kuracağımız mahalle mutfaklarıyla vatandaşın ucuz ve sağlıklı gıdaya erişiminde önemli bir rol üstleneceğiz.
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullu kadınların ilk müşterisi olacak. Kadınları ekonomik olarak mutlaka ama mutlaka güçlendireceğiz.”
“İstanbullu 0-4 yaş aralığında çocuğu olan anneler, İBB'nin sosyal tesislerinden yüzde 40 indirimli faydalanacak. İlk hedefimiz pahalı yaşamı ucuzlatmak.
“İstanbul’da kreşsiz mahalle bırakmayacağız, imar yönetmeliğine getireceğimiz yeni düzenlemeyle yapılacak site tipi yapılara kreş yapmayı zorunlu hale getireceğiz.”
“İstanbul Çocuk Fonu kuracağız. Çocukların suça sürüklenmesini engellemek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.
“Uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. Bağımlılıkla mücadele merkezi kuracağız. Çocuk istismarı ile mücadele edeceğiz. Bu şehirdeki çocukların asla yalnız bırakmayacak Ekrem abileri olmaya söz veriyorum.
“İstanbul'u gençler için yaşanmaz olmaktan çıkaracağız. Onlara her türlü olanağı sunacağız. Saraçhane Gençlik Kütüphanesi'ni hızlıca hayata geçireceğiz. Belediyeyi gençlerle birlikte yöneteceğiz.
“Uygun fiyata nitelikli bir dil eğitimi alma noktasında hazırlıklarımızı yapmış olacağız. Gençlerimize ucuz, dünyanın farklı dillerini öğrenme fırsatı sunacağız.”
“Genç kart ile toplu taşımadan ve İBB ait tesislerden yüzde 40 indirimden yararlanacaklar. Gençlere yurt ve burs imkanı sağlayacağız. İstanbul gençlerin içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı bir ortama dönüşecek.”
“Gençlerimiz iş bulma umutlarını kaybetmiş durumda. Toplam işsizlik oranını tek hanelere düşüreceğiz. Önce bunlar belediyenin işi değil deyip sonra farklı şeyler yapanlar gibi yapmayacağız. Bölgesel istihdam ofisleri kuracağız.”
“Üniversite okuyan gençlerimizi de biraz olsun rahatlatmak, ailelerinin maddi yükünü biraz olsun hafifletmek için onlara burs ve yurt imkânı sağlayacağız.
“Toplamda 75 bin, üniversite okuyan ve ailesinin maddi durumu yetersiz öğrenciye kayıtlı olduğu programın eğitim süresi kadar, aylık 400 TL karşılıksız burs vereceğiz.
“Sadece İstanbul'da okuyan öğrencilere değil aynı zamanda ailesi İstanbul'da yaşayıp şehir dışında okuyan gençlerimiz de burslardan faydalanacak.
“Toplamda 10 bin öğrencimizin faydalanabileceği, 500 kişi kapasiteli, 12 kadın ve 8 erkek öğrenci yurdunu da derhal hayata geçireceğiz.” Bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *