ANASAYFA arrow right Siyaset

Kılıçdaroğlu: YSK milletin iradesine darbe yapmıştır

Kılıçdaroğlu: YSK milletin iradesine darbe yapmıştır
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.30
Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben YSK'ya güve
Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben YSK'ya güvenmiyorum. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah FOX TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.
"4 Tane oy pusulası veriliyor size. Mühürleri basıp aynı zarfa koyuyorsunuz. seçmen aynı seçmen, sandık aynı sandık. Sonra diyorsunuz ki '3'ünde bir şey yok İBB'yi iptal ediyorum'. İnancı olan aklı olan bir insan bunu söyleyemez" diyen Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) şu sözlerle eleştirdi:
"Hiçbir hukuki gerekçe yok yazmadılar. 7 kişi oturup gerekçe yazmıyorlar. Kim onlara talimat verdiyse... Bunu açıklayacaklar mı? Şu gerekçeyle iptal ettik. Akla aykırı , hukuka, vicdana akla aykırı bir uygulama. Bir yanlışlık yaptık diyorsan 39 ilçeyi iptal ediyorum dersin.
"Belki vicdanı rahatsızdır. Bu kadar da olmaz deyip herhalde reddetmiştir. Ben YSK'ya güvenemiyorum. İstanbul seçiminde bizim rakibimiz artık YSK'dır. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır."
23 Haziran'da yinelenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için "Kazanacağız. 23 Haziran'da elbette sandıklara sahip çıkacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. 23 Haziran'da göreceksiniz çok güzel şeyler olacak" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Bizim uzmanlık alanımız vicdan ahlak ve hukukun üstünlüğüdür. Onların uzmanlık alanı hırsızlık ve çalmaktır."
Kılıçdaroğlu, 21 Nisan'da Ankara Çubuk Akkuzu Mahallesinde Hakkari'de hayatını kaybeden Yener Kırıkçı'nın cenaze töreni sırasında uğradığı saldırı ile ilgili ise şunları söyledi:
"Bana planlı bir saldırı gerçekleşti. Ben Akkuyulu vatandaşlarımı hiçbir zaman suçlamadım.
"Önümüzdeki günlerde çok farklı görüntüler de ortaya çıkacak.
"Siyasi talimat olmazsa saldırganlar serbest bırakılmazdı zaten.
"Korkmadım, üç beş tane çapulcudan mı korkacağım. Telaşa kapılma falan yok. Ben inançlı bir insanım, bir canım var, ne olacak...
"PKK bana saldıracak, ben PKK'lı olacağım, inanılır gibi değil. Hayret ediyorum, bu kadar yalan, dolan nasıl yayınlanıyor...
"Yeni Çağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a saldıran 6 kişiye de ödül verirler yarın...
"Erdoğan bir yandan teslim alınmıştır. Erdoğan'ın çevresinde çok değerli insanlar vardı. Bütün bunların tamamı darmadağan edildi. Kim vardır şimdi çevresinde? 'Sayın Cumhurbaşkanım bunları yapmamalısınız' diyebilecek kim kaldı?
"Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yu Karadenizlilerin vicdanına teslim ediyorum. Bu kadar büyük bir hareketi Karadeniz kaldıramaz.
"Bir iftar sonrası böyle bir cümle nasıl kurabilir? Kim olduğunu tanımıyorum ama sağlıklı bir insan olmadığı buradan anlaşılıyor.
"YSK içindeki 7'li çete, mazbatanın geri alınacağını önceden belirlemişti. Hakim hukukun üstünlüğüne inanır. Ben o arkadaşlara şunu sormak isterim; sen her şeyi saydın, aynı kurul, biz sandıkların tespitinde yanlışlık yapmışız, vatandaşın ne suçu var, senin suçun yok mu?
"Siz milli iradeye darbe yaptınız. İstanbullular, 23 Haziran'da 7 hakime rağmen bozulan adalet terazisini düzeltecekler.
"Ekrem Bey, verdiği sözlerin ve vaatlerin tamamını 23 Haziran'dan sonra yerine getirecek. Ekrem Bey'in 18 günü, bütün bunların hayata geçmesine yetti. Bunlar kaç yıldır İstanbul'u yönetiyordu, neden bugüne kadar yapamadılar?
"Ekrem Bey, genç, başarılı, çalışkan ve dürüst bir isimdir. Binali Yıldırım'ın ufku bitmiştir. Ekrem Bey'in ufku yeni başlamıştır, çok geniştir. Ekrem Bey, toplumun önünde bir değer olarak duruyor. O değere bizim sahip çıkmamız gerekiyor.
"Damat Bey ekonomi dengelendi diyor. Yahu Allah aşkına ekonomide denge mi kaldı?
"Ekrem İmamoğlu'nun bağış kampanyasına bir vatandaş olarak ben de katıldım." Bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *