ANASAYFA arrow right Siyaset

Operasyonda 2 asker ve 18 sivil hayatını kaybetti

Operasyonda 2 asker ve 18 sivil hayatını kaybetti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.37
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.37
Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyona ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyon sırasında 2 askerin ve 18 siv
Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyona ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyon sırasında 2 askerin ve 18 sivilin hayatını kaybettiğini, 147 kişinin de yaralandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili basın mensuplarına konuştu.
Açıklamasında “Resulayn şehir merkezini ve 4 köyü kontrol altına aldık” diyen Erdoğan, Tel Abyad şehir merkezinin de “kuşatıldığını” ekledi. Operasyon sırasında 18 sivil ile 2 askerin hayatını kaybettiğini, 147 kişinin de yaralandığını söyledi.
Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
“Müttefiklerle arzu
ettiğimiz yere ulaşamadık”
“Uzun süren görüşmelere ve yapılan bir takım ortak çalışmalarına rağmen bu konuda müttefiklerimizle arzu ettiğimiz yere ulaşamadık. Bunun üzerine kendi adımlarımızı atmaya mecbur kaldık.
“Öncelikle Resulayn ve Tel abyad arasındaki 120 km'lik bölüme yoğunlaştık. Böylece 480 km'lik terör koridorunu tam ortadan bölmüş olacağız. Hasake tarafını kontrol altına alarak operasyonu tamamlamış olacağız. Daha önceden deklare ettiğimiz güvenli bölge haritasına uygun şekilde yaklaşık 30-35 kilometrelik bir derinliğe kadar ineceğiz.
“Tel Abyad kuşatıldı”
“Bölücü terör örgütü ABD tarafından 30 bin kamyonluk silah, mühimmat ve araç-gereçle ile teçhiz edilmiş olmasına rağmen ciddi bir direniş ortaya koyamıyor. En son geçen hafta 400 kamyon daha gelmek suretiyle bunlarla beraber bunu sürdürüyor. Tabii bizler bunların bir kısmını ele geçiriyoruz. Geçirdikçe de nerede neler oluyor görüyoruz.
“Özellikle şu anda Resulayn şehir merkezi ve dört köy kontrol altına alınmıştır. Tel Abyad tarafında da 17 köy kontrol altına alınmış, şehir merkezi iki taraftan kuşatılmıştır. Suriye Milli Ordusu Mümbiç bölgesinde de teröristlerle göğüs göğüse bir operasyon sürdürmektedir.
“652 havan ve
roket saldırısı oldu”
“Sahada askerlerimizin ve SMO'nun karşısında duramayan hainler, sınırlarımıza yakın yerlerden attıkları havan topları ve roketlerle sivil vatandaşlarımızı hedef alıyorlar. Şu ana kadar Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Gaziantep illerimizdeki yerlerim yerlerine yönelik 652 havan ve roket saldırısı olmuştur.
“Teröristler saldırmak için daha çok Türkiye'nin henüz operasyon başlatmadığı yerleri seçiyorlar. Nitekim bu havan ve topların yarısı Nusaybin ve Kızıltepe'ye düşmüştür. Teröristler saldırıları park, hastane, ibadethane, sokak gibi sivillerin bulunduğu yerlerden yapıyorlar.
"18 vatandaşımız öldü, 2 askerimiz şehit oldu"
“Sınır şehirlerimize yapılan saldırılarda önemli bir bölümü çocuk olmak üzere 18 vatandaşımız şehit oldu. 140 vatandaşımız da yaralandı. Bu 18 vatandaşımızın içinde 9 aylık bir Suriyeli Muhammedimiz de var. Harekât alanında da 2 askerimiz ile 16 SMO mensubu şehit oldu.
“27 askerimiz ile 57 Milli Suriye Ordusu mensubu yaralandı. Buna karşılık ölü, yaralı ve teslim alma olarak etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 490 oldu. Bunların 440'ı öldürüldü, 26'sı yaralandı, 24 adedi de teslim alındı.
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *