ANASAYFA arrow right Siyaset

Trump’ın kararı, Türkiye için oyun değiştirici olacak

Trump’ın kararı, Türkiye için oyun değiştirici olacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.37
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.37
ABD'de Türkiye'ye yaptırım teklifini sunan Cumhuriyetçi Senatör Graham "Başkan Trump’la konuştum, kararı Türkiye için ak
ABD'de Türkiye'ye yaptırım teklifini sunan Cumhuriyetçi Senatör Graham "Başkan Trump’la konuştum, kararı Türkiye için akla gelebilecek en kötü şekilde oyun değiştirici olacak" diye konuştu.
ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin senatörlerinden biri olan ve Türkiye'ye yönelik yaptırım tasarısını sunan Senatör Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump’la konuştuğunu ve başkanın kararının "Türkiye için akla gelebilecek en kötü şekilde oyun değiştirici olacağını" söyledi.
Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada Trump’la konuştuğunu kaydeden Graham, şunları söyledi:“Türkiye’nin Suriye’deki saldırısını durdurmak için Kongre’yle çalışmak yolundaki kararını tebrik ettim. Başkan Trump’ın kararı, tüm kötü açılardan Türkiye için oyun değiştirici olacak.
“Kuzeydoğu Suriye’deki katliamı durdurmamız ve bölgeyi istikrara kavuşturmamız IŞİD’in yeniden ortaya çıkışı ile İran’ın yükselişini önlememiz için elzem.”
Bakan Mnuchin: Yaptırım
uygulamaya hazırız
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise ABC kanalında "This Week" programında gazeteci John Karl'ın "ABD, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını geciktiriyor" iddiasına cevap verdi.
Mnuchin, "Bu karmaşık, gelişmekte olan bir durum. NATO müttefikimiz bize IŞİD'le mücadelede yardımcı olan Kürtlerle çatışıyor. Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı çok spesifik konularda Türkiye ile günlük olarak temas halinde. Birdenbire yaptırım uygulamaya hazırız" diye konuştu.
ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerine atıfta bulunan Mnuchin, "Daha önce söylediğim gibi, bu yaptırımlar çok hafif başlayabilir, maksimum baskı seviyesinde olabilir, bu Türk ekonomisini mahveder" ifadelerini kullandı.
10 Ekim'de ABD'de Cumhuriyetçi Güney Carolina Senatörü ve Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Lindsey Graham ve Demokrat Maryland Senatörü Chris Van Hollen, dün Türkiye'ye yönelik yaptırımlar konusunda anlaştıklarını açıklamıştı.
Yaptırım listesinde Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ismi yer alıyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de yaptırım uygulanması planlanan isimler arasındaydı.
11 Ekim'de de Senato’nun ardından, Temsilciler Meclisi'nden 29 Cumhuriyetçi Kongre üyesi de benzer bir yaptırım yasa tasarısı sunacaklarını açıkladı.
Temsilciler Meclisi'nden Cumhuriyetçilerin lideri Kevin McCarthy, Cumhuriyetçi Parti grubu denetçisi Steve Scalise ve diğer parti liderleri Ankara'nın operasyonuna güçlü bir karşılık verilmesi gerektiğini savunmuştu. Bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *