ANASAYFA arrow right Spor

48. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupası’nda 373 faal lisanslı sporcu yarıştı

48. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupası’nda 373 faal lisanslı sporcu yarıştı
YAYINLAMA: 22 Ekim 2023 / 17.04
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2023 / 17.05
Şehitkamil Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen 48. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupası’nda ilk hamle yapıldı.

Turnuvanın açılış seremonisinde sporcuları yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Tüm spor dallarında velilerimiz, faaliyetlere büyük ilgi gösteriyor. Ancak satranç branşında bu ilgi bir hayli yüksek. Bu ilginin neticesinde çok şükür Milli Takım kadrolarına sporcular kazandırdık. Ulusal ve uluslararası başarılar elde ettik” dedi. İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 48. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupası, Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde başlatıldı.
Açılış seremonisine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan ile çok sayıda kulüp yöneticisi, antrenör, Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) unvanına sahip ve Satranç Puan Sıralama Sistemi (ELO) içerisinde olan sporcular katıldı.
Başlangıç hamlesi öncesi sporcularla bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sporcularla kısa sohbetler gerçekleştirdi ve başarı diledi. 373 faal lisanslı sporcunun katılım sağladığı organizasyon 8 yaştan, açık yaş kategorisine kadar 11 farklı kategoride gerçekleştiriliyor. Dereceye giren sporculara kupa, madalya, özel satranç seti ve akıl-zekâ oyunları seti armağan edilecek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *