ANASAYFA arrow right Spor

Galatasaray PAF takımı ile antrenman maçı yapsa, biraz daha zorlanırlardı

Galatasaray PAF takımı ile antrenman maçı yapsa, biraz daha zorlanırlardı
YAYINLAMA: 18 Eylül 2024 / 11.56
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2024 / 11.56

Spor yazarları Galatasaray-Gaziantep maçını değerlendirdi:

Süper Lig'de erteleme maçında Galatasaray ve Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Galatasaray'ın 3-1 kazandığı karşılaşmaya dair spor yazarlarının görüşleri şu şekilde...

Ahmet Çakar - Sabah: Galatasaray dün gece bir maç güle oynaya nasıl kazanılır herkese gösterdi. PAF takımı ile antrenman maçı yapsa, biraz daha zorlanırlardı diye düşünüyorum. Galatasaray oyuna çok iyi ve hızlı başladı. Müsabakanın hemen başında da Barış Alper Yılmaz ile öne geçti. Barış Alper, topu alıp ekseni etrafında dönüp köşeye vurmayı çok iyi beceriyor. Böyle golleri var, dün gece de bunlardan birini attı. Hemen ardından Yunus, mutlak golü kaçırdı ama hemen akabinde Batshuayi'nin topa tıklaması ile aldığı pası gol yaptı. Aslında ilk yarıda Galatasaray çok daha fazla gol bulabilirdi. İkinci devre tam bir rölanti…

Bülent Tuncay - Karar: Okan Buruk bir süredir hazırlandığı söylenen 3’lü savunmayı dün denedi. Kaan- Davinson- Abdülkerim hattı derbi öncesi Gaziantep karşısında test edildi. Bu üçlü genel olarak uyumluydu ve bu ilk denemede 3’lü sisteme adapte olabileceğinin işaretini verdi. Ancak şunu da unutmamak gerekiyor; rakibin zayıf kadrosu ve az adamla hücum etmesi nedeniyle bu test maçında yanılma payını da içinde barındırıyor. Bu 3’lü savunmanın bireysel yetenekleri fazla olan Fenerbahçe karşısında ne yapabilir, orası soru işareti olarak duruyor.

Mehmet Ayan - Habertürk: Galatasaray beşte beş yaparak derbiye gidiyor. Kadıköy'ün zorluğunu söylemeye gerek yok. Okan hocanın Sallai ile başlayacağını sanmıyorum. Hakim ve Icardi de yetişmiyor. Barış Alper-Yunus Akgün kanatları, Osimhien'i beslemeye yeter mi bilemem? O maçın kendi sihri var.

Uğur Meleke - Hürriyet: Tabii ki Galatasaray’ın fişi erken çekmesinde tutkulu önde baskısının ve savunmasını çok öne çıkarmasının büyük rolü var. 10’uncu dakikada gelen gol öncesi aslında Galatasaray hücumda topu kaybetmişti. Ancak öyle çabuk geri kazandılar ki, rakipleri nefes alamadı adeta. Bu baskıda defans hattını öne çıkaran Davinson Sanchez başrolde. Sürekli sağa deplase olarak rakip savunmaların aklını karıştıran Dries Mertens müthiş. Sürekli kutu içine ikinci santrfor koşuları yapan Yunus Akgün’ü de tebrik etmek gerek.

Osman Şenher - Milliyet: Okan Buruk’a saygı duymak lazım. Gaziantep’in gücü belli. Klas futbolcuları yok, yaptıkları transferleri bu maçta oynatamadılar. Bu şartlarla Cim-Bom ile başa çıkmak kolay değil. Okan Buruk’un öğrencileri biraz daha zorlasa farkı artırabilirlerdi.

Bülent Timurlenk - Sabah: Rize maçında olduğu gibi Galatasaray iki farkı yine 26. dakikada buldu. 3 gün önce vasatın altında kalan iki kanat Barış ve Yunus'un golleriyle... Yenilerin yokluğunda Berkan'ı sol bek kullanmak aslında İbrahim Hatipoğlu'nun "İyi bir transfer dönemi geçirdik" açıklamasına bir tekzip. Takvimde Fenerbahçe derbisi olunca iki farkı bulduktan sonra sol şeritte 5. viteste gitmenin manası yok.

Fırat Aydınus - Hürriyet: İlk yarı itibariyle ligdeki takımlar arasında kalite ve güç farkının bu kadar büyük olması gerçekten düşündürücü idi. İkinci yarıda Galatasaray yine rakip sahada baskı yaptı ancak yoğunluk derecesi ilk devreden düşüktü. Sanırım Fenerbahçe derbisini düşünerek güçlerini ekonomik kullanmak istediler. İlk yarı gibi 2. devre de Rize maçının kopyası gibiydi. 70. dakikada Okan Buruk derbiyi düşünerek oyuncu değişikliklerini yaptı.

Levent Tüzemen - Sabah: Galatasaraylı oyuncuların rakibin gücünü bildikleri halde fantezinden uzak davranıp işlerini ciddiyetle yapmaları gözüme çarptı. Furkan Soyalp'in golü ise jeneriklere girecek güzellikteydi. Osimhen, İcardi, Jakobs ve Sallai'li bir G.Saray daha etkin, daha güçlü ve daha fazla pozisyon üreten bir takım olacaktır. Üst üste alınan Rize ve G.Antep galibiyetleri ile gelen puanlar da G.Saraylı oyuncuların öz güvenli bir şekilde Kadıköy'e gitmelerine neden oldu.

Halil Özer - Milliyet: Ben tersten başlamak istiyorum. Dün en çok beğendiğim futbolcu Berkan oldu. Hem hücumda hem de savunmada vardı. Gerçekten çok iyi oynadı. Hani Avrupa’dan yeni transfer edilmiş kaliteli yabancı futbolcu görüntüsündeydi. İlk yarıda ilk dakikadan itibaren kurulan baskıda rakibin direnmesi mümkün değildi. Sağda BAY, solda Berkan’ın geliştirdiği ataklar golün sinyalini vermişti zaten. Bir de ortadan Mertens’in göbek dalışları arkadan Sara’nın desteği beklenen golün çabucak gelmesini sağladı. Özellikle Yunus’un attığı golün tadına diyecek yoktu.

Ebru Kılıçoğlu: "Okan Hoca eldeki kadrodan iyi işleyen bir takım oluşturmayı başarmış. Sağ bek olmayan Kaan’a ya da joker Barış Alper’e alışmıştık ama sol bekte harikalar yaratan Berkan ismi takım listesinde bir soru işaretiydi maç başlarken. Berkan, bu görevi öyle bir ustalıkla yerine getiriyor ki maç boyunca Galatasaray’ın sol kanadı adeta uçuyor. Nitekim 53. saniyede provası yapılan golü 11. dakikada Barış Alper Yılmaz atıyor. Asisti yapan Mertens de günün “yıldızlı pekiyi” alan isimlerinden. 26. dakikada onun başlattığı atak Batshuayi’nin asistiyle Yunus tarafından ağlara yollanıyor. Rahatlayan Galatasaray, bol paslı, keyifli, çok baskılı olmayan ama kontrolü elden bırakmadığı futbolunun perdesini 76’da bir Batshuayi golüyle kapatıyor. Sarı-Kırmızılı takımın bu kadar baskın gözükmesinin nedeni sadece oturmaya başlayan oyun değil. 4-5-1 taktik dizilişle oynayan ve kalabalık savunma yapıyor gibi gözüken Gaziantep FK’nin aslında o kadar “sıkı” olmayan defans anlayışı. 81’de, uzun bir aşırtma şutla ağları buluşturan Furkan’ın akıl dolu golü hariç. Galatasaray, Kadıköy deplasmanına kendi sahasında peş peşe aldığı toplam 6 puanın motivasyonuyla gidiyor." (Cumhuriyet)

Tunç Kayacı - Fanatik: Özellikle dün gece şunu gördük ki eğer siz takım oyununu manteliteli futbolcularınıza kabul ettirirseniz sahaya hangi 11 ile çıkarsanız çıkın sorun olmaz. Dün gece bu gerçeğin yansımalarını gördük. Ancak ilk yarıdaki yazdıklarımı tekzip eden bir ikinci yarı izledik. Skorun rahatlığı değil rehaveti vardı Galatasaraylı oyuncularda adeta rakibi yüreklendirmek için davetiye çıkardılar ama rakibin öyle bir niyeti yoktu bence

Mustafa Çulcu - Sabah: Hakem Cihan Aydın bu cumartesi günü evleniyor, düğünü var. Şimdiden kendisine mutluluklar dilerim. Ama o sahadaki performansı ile futbolseverleri mutlu etmedi. İlk golde el ile oynamayı tespit edemedi. MHK'ya sormak gerekiyor, 3 gün sonra düğünü olacak damat adayı hakeme bu maç düğün hediyesi mi?

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *