ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Çöken Keleşhoca mağarası için önlem alınmıyor

Çöken Keleşhoca mağarası için önlem alınmıyor
YAYINLAMA: 23 Aralık 2025 / 09.43
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2025 / 09.43

Önlem işin insan mı ölmeli?...

Türkiye’de her hangi bir önlemin alınması için ille de kaza mı olmalı? Bir kaç kişinin ölmesi mi gerekiyor? Bundan üç yıl önce, dolgu kısmı iyi yapılmadığı için çöken Keleşhoca mağarası bir kaç ay önce yeniden hareketlenmiş, büyük çatlaklar meydana gelmişti. Hatta mağaraya giren yol bile çatlamıştı. Bunun üzerine tehlikeli bölgenin girişi kalaslarla kapatılmıştı. Hemen sonra engel yıkıldı. Şimdi yığılı halde duran bir kaç tahta parçasından başka hiç bir şey yok.

Dahası, girmesi yasaklanan köy otobüsleri çökmeye hazır duvarların önünden kalkıyorlar. Otobüs bekleyen köylüler tehlike arz eden baştan başa çatlamış olan duvarların önünde oturuyorlar.

Bu durumu gören vatandaşlar soruyorlar: “Önlemin alınması için insan mı ölmeli? Kurulan engel neden kaldırıldı? Kullanma imkanı olmayan bu dükkanlar neden yıktırılmıyor? Tarihi eser mi yapacaklar?”

Ayrıca, çökmeyi bekleyen dükkanların arasında çocuklar top oynuyor. Para ile mobilet kiralayıp o tehlikeli bölgede tur atıyorlar. Her an vahim bir kaza olabilir. Vatandaşlar belediyenin bir an önce önlem almasını istiyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *