ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

SHP henüz durulamadı

SHP henüz durulamadı
YAYINLAMA: 23 Aralık 2025 / 09.43
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2025 / 09.43

İl Kongresi sonucunda partinin istikrarlı bir devreye girmesi temenni ediliyor

SHP yeni il yönetim kurulu üyeleri dün Ekici'nin başkanlığında ilk toplantılarını yaptılar.

Yapılan toplantıda seçim sırasında parti içi durum değerlendirmesi ve görev dağılımı yapıldı. SHP İl Başkanı Ahmet Ekici, toplantıya kurultay delege adaylarının da çağrılacağım bildirdi. 31 mayıs tarihinde Ankara'da yapılacak olan SHP kurultayında Gaziantep örgütünden Mehmet Ekici, Kemal Gürsel, Sefer Başkaya, Kemal Topalkara, Mustafa Kökmen, İbrahim Yüksel, Hilmi Aslan, Mustafa Gürbüz, Ali Peri, Ekrem Çetin, Mustafa Karaoglu, Kemal Kalkan, Hacı Sever, Ali Rıza Ankay bulunacaklar.

İktidara alternatif olarak gösterilen SHP Gaziantep örgütü, il kongresinin ardından henüz durulamadı.

Bazı partililer, SHP’nin sağlam bir tabana dayanarak iktidara yürüyebilmesi için eski düşünce ve tutumların terkedilmesi gerektiğini savunuyorlar. İl kongresinde, eski yeni politikacı sözlerine kızan bazı eski parlamenterlerin, genç ve dinamik kadrolara destek olup yol göstermesi istenirken, partililer “Ancak bizim eski politikacılarımız, genç kadrolara destek olacakları yerde, onları destekler gözüküp, omuzlarına basarak yeniden parlamentoya girme çabasındalar. Bu tutumlarından zarar görecek olan da yine SHP'dir” diyerek eleştiride bulunuyorlar.

Çoğunluğun oyunu alarak yönetime gelen kadroların da bu düşüncedeki kişilere fırsat vermemesi istikrarlı bir muhalefet göstermeleri isteniyor.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *