Tarihi ve kültürel dokuyu yansıtan figürler beklenirken gecekondu tarzı bir yapı çıktı
100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içinde bulunan Kültür ye Turizm İl Müdürlüğü binasındaki inşaat çalışmalarını görenler, inşaatın ne amaçla olduğunu duyunca şaşkına dönüyor.
Tarihi doku beklenirken gecekondu odaları çıktı
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne yeni odalar ekleneceği bu nedenle inşaat çalışmaları sürdürüldüğü belirtilirken, yapıldığı günden beri, estetik olmamasıyla eleştirilen bina dış cephesi yaklaşık 3 yıl önce tadilat geçirdi ve estetik bir görünüşe kavuşması amacıyla sütunlar eklendi. Tam Kültür ve Turizm il Müdürlüğü binası evet olması gereken görüntüye kavuşuyor derken alınan bir kararla sütunların arasında kalan boşluklara ek odalar yapılması insanları şaşkına uğrattı. 20'ye yakın çalışanı olan binada yer sıkıntısı yok. Yer sıkıntısı olsa bile her çalışan ayrı bir odada oturacak diye bir kural yok denildi.
Sütunların arası cami penceresi gibi birleştirildi
Sütunların arasında kalan boşluklara Gaziantep'in kültür ve tarihi dokusuna uygun rölyefler yapılması beklentisi sürerken, sütunların arasına pencere yapılarak odaya çevrilmesi binanın katli anlamına geldiği belirtilirken, "Gaziantep'i tanımak isteyenlerin ilk uğrak yeri olması düşünülen binanın mevcut nihayet düzelmişti. Binanın sütunlarla süslenmesi onu beklenilen estetik görüntüye ulaştıramasa da eskiye oranla daha iyi olmuştu. Bizim beklentimiz sütunların arasında kalan yerlere Gaziantep Kalesi, Rumkale, anıt mezar ve Zeugma’dan çıkarılan eserlerin sembollerinin konulmasıydı. Burası bu şekilde hem şehrin tarihi ve kültürünü yansıtır, hem de burayı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere Gaziantep hakkında fikir verebilirdi. Ancak iki hafta önce başlanılan inşaat umutlarımızı tükettiği gibi mevcut binanın da korunamadığını gösterdi" şeklinde ifade edildi.
Ek odaları vatandaş kaçak kat olarak değerlendiriyor
Bina girişinin sağ ve sol tarafına yaptırılan iki odadan birinin turizm polisine tahsis edileceği, diğerinin ise ne amaçlı kullanılacağının henüz kimseyi duyurulmadığı ifade edilirken. "Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünden geçen duyarlı vatandaşlar buradaki inşaatın ne olduğunu soruyor. Aldıkları yanıt 'Buranın her bir yanına yeni bir oda açılıyor yanıtını alınca ya kaşlarını çatıyor ya da küfrediyor. Çünkü yıllardır kaçak kat çıkmalardan ve ek binalardan bıkan vatandaş, resmi dairede bile kaçak katı andıran oda çıkmalarını sindiremiyor. Bazıları da inşaatı yaptıranlarla dalga geçercesine, fakir fukaranın kaçak katına izin vermeyen belediyeler, buradaki kaçak odaya neden göz yumuyor? diye tepki gösteriyor" diye konuştu.
