ANASAYFA arrow right Yaşam

Öğrenciler sanat bilgilerini yarıştırdı

Öğrenciler sanat bilgilerini yarıştırdı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.33
Osmanlı Kartvizitleri’nden Padişah Tuğraları’na kadar bir çok ilginç sanat dalında bilgilerini yarıştırdı.
Özel Güney Eğitim Kurumları tarafından organize edilen Sosyal Bilgiler Bilgi Yarışması'nda(GÜNSOY) öğrenciler, Kalemkâr’lıktan Sedefkârlık’a, Telkârî’den Tombak’a, Bâzubendler’den Mezar Taşlarındaki Hüve’l-Bakî’lere, Osmanlı Kartvizitleri’nden Padişah Tuğraları’na kadar bir çok ilginç sanat dalında bilgilerini yarıştırdı.
Öğrencilerde tarih bilinci oluşturmak amacıyla bu yıl 3.sü gerçekleştirilen GÜNSOY’a Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren 5 ilköğretim okulunu temsilen 3’er öğrenci katıldı. Prof. Dr. M. Zeki Kuşoğlu’nun “Osmanlı Medeniyeti’nde 33 Kadim Sanatı” kitabını 2 ay boyunca okuyan öğrencilere, 33 farklı dalda ele alınan sanatların tarihî serüvenini, ustalarının isimleri ve çalışma şekillerini, bu sanatların günümüzdeki izlerini kapsayan kitabın bölümlerinden 20 soru yöneltildi. Yarışmada öğrenciler kapı tokmakları ne anlam ifade ediyor, ibrikleri kim, nasıl kullanıyor, mezar taşlarına hat sanatı işleme geleneği nereden geliyor gibi soruları cevaplamaya çalıştı. Sosyal Bilgiler Zümresinin Jüri üyesi olduğu yarışma, büyük çekişmeye sahne oldu. Öğrenciler, sorulan sorulara en hızlı şekilde cevap verebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Yarışmayı okul öğrencilerinin yanı sıra idareciler ve öğretmenlerde heyecanlı gözlerle izledi. Toplam 20 sorudan 18’ini doğru cevaplayan Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu yarışmanın birincisi oldu. Yarışmada dereceye giren okulun öğrencileri Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yaşar Narı ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yaşar Narı, geçmişte var olan ve çoğu günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş sanatlar hakkında yapılan bu tür yarışma ve çalışmalarla bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu vurguladı.
Adem Kesenek


reim
Mezar Taşlarındaki Hüve’l-Bakî’lere, Osmanlı Kartvizitleri’nden Padişah Tuğraları’na kadar bir çok ilginç sanat dalında bilgilerini yarıştırdı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *