ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

352 milyarlık proje

352 milyarlık proje
YAYINLAMA: 03 Kasım 2020 / 16.34
GÜNCELLEME: 03 Kasım 2020 / 16.34
Nurdağı Emirmusa Dağları Ağaçlandırma Projesi’nin bugüne kadar yapılan devlet vatandaş işbirliğinin önemini gösteren bir adım olduğunu ifade eden Vali Erhan Tanju, bu işbirliğinin sürdürülmesinin de büyük önem taşıdığını söyledi.

Tanju, “Ağaçlandırma hayati önem taşıyan bir konu. Erozyonu önlemek için ağaçlandırmadan başka şansımız yok” dedi.Turkuaz Restorant’ta yapılan Ağaçlandırma Projesi konulu toplantıda konuşan Vali Tanju, “Arabistan Çölü’nün rengi neyse Urfa, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve Orta Anodulu’nun rengi de o “ diye tesbitte bulunurken, “Buralar Arabistan’a dönmüştür. Gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük miras olan bir orman yetiştirmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Tamamen gönüllük esasına bağlı olarak devlet-vatandaş işbirliği çerçevesinde gerçekleştirmeye başladığımız ağaçlandırma çalışmalarımıza gelin katkılarınızla siz de ortak olun” dedi.

Amanos Dağları’nın devamı olan çorak ve çölleşme sürecindeki 16 bin dönümlük arazide yapılmakta olan Turkuaz Restorant’ta yapılan Ağaçlandırma Projesi konulu toplantıda konuşan Vali Tanju, “Arabistan Çölü’nün rengi neyse Urfa, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve Orta Anodulu’nun rengi de o“ diye tesbitte bulunurken, “Buralar Arabistan’a dönmüştür. Gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük miras olan bir orman yetiştirmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Tamamen gönüllük esasına bağlı olarak devlet-vatandaş işbirliği çerçevesinde gerçekleştirmeye başladığımız ağaçlandırma çalışmalarımıza gelin katkılarınızla siz de ortak olun” dedi.

Amanos Dağları’nın devamı olan çorak ve çölleşme sürecindeki 16 bin dönümlük arazide yapılmakta olan ağaçlandırma çalışmaları ile arazinin tabi bitki örtüsüne kavuşturulacağını ifade eden Vali Tanju, ekolojik dengenin yeniden sağlanmasını, bölge topraklarının korunmasını ve yeşil bir çevre oluşturulmasını hedeflediklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *