ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

7 doktora sürgün cezası

7 doktora sürgün cezası
YAYINLAMA: 02 Kasım 2020 / 17.26
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2020 / 17.26

75. Yıl Doğum Hastanesi nde görevli 6 uzman hekim ile Nizip Devlet Hastanesi'nde görevli bir hekim Sağlık Bakanlığı'nın emri ile geçici görevle 45’er gün süreyle değişik il ve ilçelerdeki hastanelere gönderildi.

  1. Yıl Doğum Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Duran Altınay, hastane müdürü ve başhemşire hakkında da maaş kesim, kademe ilerlemesinin durdurulması ve yöneticilik görevlerinden alınmalannm istendiği öğrenildi.

Tapip Odası Başkanı Dr. İdris Ertaşkın hekimlere yönelik uygulamanın haksızlık olduğu görüşünü savundu. 23 Ocak tarihinde 75. Doğum Hastanesi’nin önünde bir hastanın doğum yaptığı iddialarıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve Valilik tarafından yapılan soruşturmalar tamamlandı. Söz konusu olayda sorumluların yargılanması için de savcılığa bildirildiğini belirten yetkililer, “Hastane Başhekimi Opr.Dr. Duran Altınay, Hastane Müdürü Beşir Yalçın, Başhemşire Meral Karatabur hakkında ilgili yasa gereği açılan soruşturma tamamlandı. Görevlilerin yargılanması için soruşturma izni verildi. Kurul tarafından alınan karara göre Başhekim Altınay için disiplin yönünde kıdem ilerlemesinin durdurulması, başhekimlik görevinden alınarak hekim olarak Afyon’a ataması yapıldı. Başhekimin kıdem ilerlemesiyle ilgili kararı ise İl İdare Kurulu verecek. Ancak Hastane Müdürü Beşir Yalçın ile Başhemşire Meral Karatabur için maaş kesme cezası ile hastanedeki yöneticilik görevinden alınarak başka hastaneye düz memur ve hemşire olarak atanmaları kararlaştırıldı.”

Valilik komisyon kararını Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderirken, Sağlık Bakanlığı tarafından bu olaylarda sorumlu tutulan 75. Yıl Doğum Hastanesi’nde görevli uzman doktor Hakan Yılankırkan Artvin Savsat İlçesi’ne, Can Bilginer Ağn Taşlıçay, Nurettin Kavcı Elazığ Palu, Mustafa Doğan Özçil Kayseri Tomaza, Veysel Kirkin Gümüşhane Şiran ve Nizip Devlet Hastanesi’nde görevli M. Ali Kayalı ise Şırnak Devlet Hastanesi’ne geçici görevle atandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *