ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

75.Yıl Kadın Doğum Hastanesi 4 üniteye ev sahipliği yapacak

75.Yıl Kadın Doğum Hastanesi 4 üniteye ev sahipliği yapacak
YAYINLAMA: 30 Ekim 2020 / 12.13
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2020 / 12.13

İki yıldır atıl durumda olan 75. Yıl Kadın Doğum Hastanesi’nin Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak düzenlenmesinden vazgeçilerek, Kardiyoloji, Kroner Yoğum Bakım, Hemodiyaliz ve Gastroentoroloji servisi olarak düzenlenmesine karar verildi.

Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, iki yıl önce hizmete giren ancak kısa bir süre hizmet verdikten sonra faaliyetine son verilerek Tıp Fakültesi Hastanesi nin eski binasında doğum hizmetinin verilmesiyle boşalan 75.Yıl Kadın Doğum Hastanesi’ne ait yeni binaya Bakanlık müdahale etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Yataklı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü'nün Gazian-tep'e gelerek yerinde inceleme yapmasının ardından hastane için yeni bir karar alındığı açıklandı. Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un gönderdiği yazıyla 2 yıldan bu yana atıl durumda olan binanın, göğüs hastalıkları Hastanesi değil, Devlet Hastanesi’ne bağlı 4 ünitenin bulunacağı bir hastane olarak hizmet vermesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Polisevi civarında şu anda atıl durumda bulunan 75. Yıl Kadın Doğum Hastanesi iki yıldır kullanılmadığı için tadilata ihtiyaç olduğunu belirten hastane yetkilileri, bunun için gerekli paranın döner sermayeden karşılanacağını ifade etti. Hastane yetkilileri, “Bakanlık buraya harcanacak paranın döner sermayeden karşılanmasını istedi. Ancak yalnızca döner sermayeden karşılanacak para buranın faaliyete geçmesini geciktirir. Özel İdare’den ve hayırsever işadamlarından bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *