ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Adil ve düzenli bir vergi dağılımı yok’

‘Adil ve düzenli bir vergi dağılımı yok’
YAYINLAMA: 30 Ekim 2020 / 12.13
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2020 / 12.13
Muhasebecliğin sıradan bir meslek olmadığını belirten SMMM Odası Başkanı Bayram Hamiş, tüccar ve küçük esnafın belgesi ve ruhsatı olmayan korsan çalışanlara defterlerini tutturmaması gerektiğini açıkladı.

Hamiş, aksi halde mükelleflerin ileride altından kalkamayacakları maddi zararlarla karşılaşabileceklerini açıkladı.Muhasebeciler gününün 12. yıldönümü kutlamalan nedeniyle bir açıklama yapan Hamiş, Türkiye'de adil ve düzenli bir vergi dağılımının olmadığını bildirdi. Hamiş, defter ve kayıtlar üzerinde yapılan inceleme ile sarfedilen zamanın ekonomiyi kayıt altına almada harcanması halinde vergi adaletinin sağlanmış olacağını ifade etti.

Maliye Bakanlığı başta olmak üzere devleti yönetenlere çeşitli önerilerde bulunduklarını belirten Hamiş, Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, vergi oranlarının ve KDV oranlarının düşürülmesi ve ihracatın artırılması için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. İşsizliğin önlenmesi için prime esas kazanç tutarının asgari ücret düzeyinde tutularak 1 Nisan’da Bakanlar Kurulu kararıyla artırılması düşünülen prime esas kazancın artırılmaması gerektiğini, eğer bu kazanç artırılırsa işsizliğin önlenemeyeceğini yetkililere şimdiden bildirmenin bizlere düşen bir görev olduğunu hatırlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Gaziantep SMMM Odası ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce İşsizlik Sigortası konusunda Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda bugün bir panel düzenleneceği kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *