ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ANAP’ta herkes birbirini suçluyor

ANAP’ta herkes birbirini suçluyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.55
Mehmet Akdemir: “Partiyi küçültmeye yönelik davranışlara karşıyım”
Büyüknacar: “Üyelerin yerine sahte imza atarak istifa dilekçesi verdiler”
ANAP’ta, Mustafa Taşar’ın il başkanlığına getirmeyi düşündüğü söylenen Gaziantep eski Milletvekili Mehmet Akdemir, partideki olayların dışında kaldığını ifade ederek, “Özel bir işim nedeniyle Ankara’ya gitmiştim. Geri döndüğümde, partideki karışıklığı görünce hayretler içinde kaldım. Bu durum ve açıklamalar partiyi küçülmekten başka bir şey değildir” diye konuştu.
Akdemir, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe örgütlerinin istifasının genel merkeze ulaşarak işleme konduğunu ve Şehitkamil’in istifasını geri alması olayının mümkün olmadığını ifade ederken, “Ben yalnızca il yönetiminden Rüştü Oral ve Süleyman Kayabaşı’na istifa etmelerinin doğru olacağını söyledim. Bunun dışında partideki kargaşayla hiçbir ilgim yok ve ben partinin iç sorunlarının her gün böyle gazete ve televizyonlarda tartışılmasına karşıyım. Bunlar partiye zarar veren şeylerdir. Son zamanlarda, gazetelerde benimle ilgili çıkan açıklamaların yüzde 90’ı, partiyle ilgili haberlerin de yüzde 80’i gerçekleri yansıtmıyor. Ben şu anda hiçbir konuda yorum yapmak istemiyorum” diye konuştu.
Bu arada, il örgütünün istifada direnmesine karşılık, yönetimde yedeklerde dahil 9 kişinin bulunduğu, il yönetiminin parti tüzüğüne göre karar alma çoğunluğunun kaybettiği ve otomatik olarak fesih durumunun yaşandığı ifade ediliyor. İl başkanlığından istifa eden Mehmet Büyüknacar ise, il yönetiminde şu anda istifa etmeyen 20 üye bulunduğunu, Akdemir’in dayısı olan Süleyman Kayabaşı’nın isti fa dilekçesinde bile oğlunun imzası bulunduğunu belirtirken, “İl yönetiminde istifaya zorladıkları kişilerin yerine sahte imza atıldığı tespit edildi. Bunlardan biri de yurt dışında olduğunu il yönetimine faksla bildiren Mustafa Topçuoğlu, Topçuoğlu’nun istifa dilekçesi sahte imza atılarak İstanbul’dan yine partiye fakslanmış. Bu nedenle bu istifalar işleme konulmadı” dedi.
Büyüknacar Teşkilat Başkanlığının istifa dilekçelerini işleme koyması için, kesinlikle il yönetiminden bu istifaların gerçek olup olmadığını teyit etmesi gerektiğini, şimdiye kadar teşkilat başkanlığının istifalar konusunda hiçbir işlem yapmadığını belirtti.
Büyüknacar, Mustafa Taşar’ın kendisi hakkında, “1991 seçimlerin sonra istifa etmeliydi” şeklindeki eleştirisine de, “Benim üç istifam var. Bunlardan biri 1989 seçimlerinde adaylar konusundaki analaşmazlıktan kaynaklandı. İnci istifam 1991, seçimlerinden sonraydı. Bu tarihte, tül il ve ilçe yönetim kurullarının istifasını toplu halde aldım. Ancak Mesut Bey bana yeniden il başkanlığı görevi verdi ve bende il ve ilçe yönetim kurullarının yeniden oluşturdum” dedi.
İstifasının bildirmek için Teşkilat Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Halit Dumankaya’nın aradığını söyleyen Büyüknacar, Dumankaya’nın kendisine seçim yenilgisi nedeniyle istifaya gerek olmadığını söylediğini, “Türkiye genelinde beklenen sonuç alınamamıştır. Bu durumdan Gaziantep’i ayrı tutmak mümkün değil. O nedenle istifayı yersiz görüyorum” şeklinde görüş belirttiğini açıkladı.
Namık Taşar, Hasan Tanrıöver ve Fevzi Koçoğlu’na il başkanlığı için teklif götürdüğü yolundaki iddiaları yanıtlayan Namık Taşar, “ Bu söylentileri Yılmaz Mazıcıoğlu çıkarıyor. Çünkü Şahinbey’den beledîyle başkanlığına aday olmuştu. Aday göstermemesi de bizden bildiği için aslı olmayan söylentiler çıkarıyor” diye konuştu.







Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *