ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Başvuruların ilk gününde uzun kuyruklar oluştu

Başvuruların ilk gününde uzun kuyruklar oluştu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.22
İl ve ilçe merkezlerindeki ilkokullarda öğretmen açığı kalmadı. Köy ilkokullarındaki 900 açık için, vekil öğretmenlik başvuruları başladı. “il ve ilçelerde vekil öğretmenlik devri bitti”
Köylerde vekil öğretmenlik için başvuruları başladı. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde köylerde vekil öğretmenlik yapmak isteyen lise mezunları form alabilmek için kuyrukta beklediler.
Gaziantep’in merkezi ile ilçe merkezlerinde ilköğretimde öğretmen açığı kalmadı. Köy ilkokullarında ise 900 öğretmen açığı var. Bu yıl, şehrimizdeki ilköğretim okullarında verilen eğitimin kalitesi yükselecek. İl ve ilçe merkezlerinde bulunan ilköğretim okullarında öğretmen açığı kalmadığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Sait Çiftdoğan, “İl ve ilçe merkezlerinde vekil öğretmenlik sona erdi” dedi ve merkezlerde öğretmen açığının bulunmamasını, eğitimde reform olarak değerlendirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Sait Çiftdoğan, vekil öğretmenlik için başvuruların başladığını söyledi. Bu yıl sadece köylerdeki ilkokullar için vekil öğretmen alınacağını belirten Çiftdoğan, “Köy ilkokullarında 900 tane öğretmen açığımız var. Bu açığı vekil öğretmenlere kapatacağız. 900 açık için Bakanlıktan kadro istedik. Kaç tane verileceği şu anda belli değil” dedi.
Son yıllarda lise mezunları için cazip bir iş haline gelen vekil öğretmenlik büyük ilgi görmeye devam ediyor. Vekil öğretmenlik için başvuru süresinin başlaması ile birlikte 1 yıl köylerde öğretmenlik yapmak isteyen lise mezunları form alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdular. Başvuruların daha ilk gününde, 900 açık yüzlerce lise mezununun müracaatta bulunduğu bildirilirken, başvuranların arasında üniversite mezunlarının da bulunduğu belirtildi.
“vekil öğretmenlik yapmak isteyenlerin öncelikle köylerde çalışmaya razı olmaları gerekir” diyen Milli Eğitim Müdürü Çiftdoğan, il ve ilçe merkezlerinde boş yer kalmadığını belirterek, “Köylerde görev yapmak istemeyenlerin kesinlikle merkezlere almayacağız. Torpil de olmayacak. İşinize geliyorsa köylerde çalışın diyeceğiz” dedi.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *