ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuklar neden firar ediyor?

Çocuklar neden firar ediyor?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.24
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.24
Jandarma, SOSYAL Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı yuvalarda kalan kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların firarından bıktı
Gaziantep’teki Yuvalarda kalan çocuklar, yaz aylarının başlaması ile sık sık firar etmeye başladılar. Geçtiğimiz günlerde yuvadan kaçan 10 çocuk ormanda yakalandılar.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan Gaziantep ve Şahinbey Çocuk Yuvaları’nda kalan çocukların firar olaylarının büyük ölçüde arttığı bildirildi. Yuvadan kaçma olayının sıradan hale geldiğini ve bu olayların hemen her gün yaşandığı belirtiliyor.
Yuvalardan kaçma olayı en fazla 6-12 yaş arası çocukların kaldığı Şahinbey Çocuk Yuvası’nda yaşanıyor. Birkaç gün önce de 10 çocuğun yuvada bulunmadı tespit edilince durum jandarmaya bildirildi. Jandarmanın şehir dışında yaptığı aramalar sonunda, firari çocuklar Dülükbaba ormanları içinde yakalanarak yuvaya teslim edildi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Türkmen, firar olaylarını özellikle yaz aylarında artmaya başladığı belirterek, “ Yaz mevsiminde çocuklara bir ay izin veriyoruz. Çocuklar bu izinlerini yakınlarının yanında geçiriyorlar. Bazı çocukların ise yakınları olmadığı için izine ayrılamıyorlar. Bu çocuklar etraftakilerin izne ayrıldığını görünce, kendileri de ayrılmak istiyorlar. Ancak yakınları kendilerin yanına almadığı için kaçmayı deniyorlar” dedi.
Çocukların yuvalardan kaçmasını sıradan olaylar arasına girdiği söyleyen Sosyal Hizmetler İl müdürü Türkmen, “Bir çocuğun yuvada bulunmadığını tespit eder etmez durumu polis ve jandarmaya bildiriyoruz. Bu olaylar sürekli oluyor. Kaçan çocuklar her seferinde de yakalanarak bize teslim ediliyor” diye konuştu.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *