ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğan yeni parti için kolları sıvadı

Doğan yeni parti için kolları sıvadı
YAYINLAMA: 25 Eylül 2024 / 15.09
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2024 / 15.09

Yeni partide genel başkanı üyeler seçecek

Bir süredir, CHP'yi sessizce izlemeyi tercih eden Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'ın soyda yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Üniversitelerde türban yasak olmamalı

Son günlerde yaygın basının gündeminde sık sık yer alan Doğan'ın, dünkü Vatan Gazetesi'nde Elif Ergu'nun yeni parti çalışması ve çeşitli konularda sorularını yanıtlarken, "Türban üniversitelerde yasak olmamalı, Üniversiteler bence kamu alanı değil. Bu konu Türkiye'nin sorunu. İktidar partisi, muhalefet partisi oturacak, neden sorun çözülemiyor konuşacak, sonra da çözümü ortaya koyacak" şeklindeki sözleri büyük yankı uyandırdı. Bu söylemle, Kemal Derviş'in de aralarında bulunduğu yeni parti kurucularının AKP'nin elindeki silahı alma düşüncesinde oldukları şeklinde yorumlandı.

CHP halktan uzaklaştı

Doğan, yeni sol parti için görüşmelerinin sürdüğünü ve çeşitli kentlerde toplantılar yaptığını doğrularken, bu hareketin bir küskünler hareketi olmadığını vurgularken, "Uzun zamandan beri toplanıp konuşuyoruz. CHP'nin kuruluş biçimi ve geçmişi çok saygındır. Halkın beklentileri doğrultusunda kurulmuş bir partidir. Ancak son 15-20 yıl- da bundan uzaklaşmıştır. Son yıllarda halktan uzaklaşmıştır" diye konuştu.

Baykal Ecevit Modeline özendi

Kurultayda muhalefet yapanların görevlerinden alınmasını da eleştiren Celal Doğan, Baykal'ın Ecevit Modeline özendiğini, ancak Ecevit'in arabı olduğunu söyledi ve yeni partinin tanımını şöyle yaptı: "Türkiye'de değişen dünyayı takip eden, gören, Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten bir partiye ihtiyaç var. Evrensel hukuk, insan hakları, demokrasinin gelişmişliği ve emeğin refahtan aldığı payı esas alan bir parti olmalı. Laik, Atatürkçü, ama statükocu ol-mayan toplumsal taleplerin üzerine inşa edilmiş bir parti olmalı."

Yeni kurulacak partide genel başkanın tüm üyelerin oylarıyla seçileceğini kaydeden Doğan, "Partinin ne kadar üyesi varsa, 300 bin 500 bin fark etmez. Genel başkanı bu kişiler seçecek. Delegeler değil. İkincisi seçimde partinin oylarını düşünen genel başkan koltuğu bırakacak. Bunu yaparsanız, genel başkan ve adamları olmaz. Yönetim başarılı olmak için çözüm üretir" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *