ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP’nin demokrasiyle ve sol ile bir ilgisi yok 

DSP’nin demokrasiyle ve sol ile bir ilgisi yok 
YAYINLAMA: 10 Eylül 2020 / 15.39
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2020 / 15.39
DSP’nin sol ve demokrasiyle uzaktan yakından bir ilgisinin bulunmadığını ifade eden CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Ahmet Beyaz, kendi içerisinde demokrasiyi uygulamayan bir partinin ülkeye demokrasi getirmesinin olanaksızlığına dikkat çekti.

DSP’nin bir siyasi parti değil aile partisi, daha da öteye bir demek olarak faaliyet gösterdiğini ifade eden Beyaz, “Aslında bu şekilde bile faaliyetleri yok. Teşkilatların varlığı ile yokluğu belli değil. Kimin yönetici olduğu belirsiz. Yönetim var mı yok mu bilinmiyor. Sık sık görevden almalar bir siyasi partide olmaz. Kendi içerisinde farklı sesleri sindiremeyenler Türkiye’deki farklı kesimlerin seslerini nasıl içine sindirecek? Aslında tüm bunlar seçmenle alay etmek ve geleceğini çalmaktan başka şey değil. DSP’nin ismi dışında demokrasiyle ilgisi yok. Demokrat ve sol kelimelerini isimlerinden çıkarmalılar” dedi.

DSP’nin CHP için tehlike oluşturmadığını hatırlatan Beyaz, “Terörist başı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasıyla kamuoyunda oluşan olumlu havayı arkasına alan DSP, bu rüzgarın etkisiyle Türkiye’de birinci parti oldu. Ancak o günden bu yana yaşanan gelişmeler, verilen sözlerin yerine getirilmediğinin bir göstergesi oldu. Şuan kamuoyu yoklamaları CHP’nin yıldızının parladığını ve yükselişe geçtiğini gösteriyor. Partimizin baraj korkusu yoktur” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *