ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim ve yeteneklerimizi pazarlama aracı, ‘imajdır’

Eğitim ve yeteneklerimizi pazarlama aracı, ‘imajdır’
YAYINLAMA: 23 Kasım 2020 / 13.14
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2020 / 13.14
“Öncü Liderler Eğitim Zirvesi” konferansında konuşan İmaj Danışmanı Özlem Çakır, insanın en iyi okullarda en iyi eğitimi almış olabileceğini, yetenek ve becerileri bulunabileceğini belirterek, bu özellikleri taşımak ve sunmak için bir pazarlama aracı olması gerektiğini, bu aracın da imaj olduğunu kaydetti.

Çakır, “Hepimizin bir imajı var. Kendimize sormamız gereken soru şu: Acaba benim imajım olumlu, doğal, samimi ve zeki mi? İmajım beni profesyonel ve sosyal yaşamımda başarılı kılıyor mu? Kişisel imajım, içinde bulunduğum sektör, çalıştığım kurum, pozisyonum, hedeflerim ve sosyal yaşamımla tutarlılık içerisinde mi?” dedi.

Bu soruların cevabı evetse siz, profesyonel, çok sevilen, sayılan ve başkalarına göre daha çabuk başarı merdivenleri çıkan birisiniz. Çevrenize başarı, kalite ve sorumluluk mesajı veriyorsunuz. Kişisel imajınızı oluşturan birçok öğe vardır. Bunlar; görüntünüz, düşünme, sunum ve yazım tarzınız, birikimleriniz, karizmanız, özgüveniniz, özsaygınız ve gelişiminizdir” diye konuştu.

124 Ülkede, 500’den fazla üyesi bulunan ve üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek içinde yaşadıkları toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeyi hedefleyen Genç Girişimciler Derneği Gaziantep Şubesi tarafından “Öncü liderler eğitim zirvesi" konferansı düzenledi.

Kişisel imajın kazandırılması için sürekli çalışılması gerektiğini söyleyen Çakır, örnek çalışmalar için neler yapılması gerektiğini de şöyle açıkladı: “İletişim becerilerimizi geliştirmeliyiz. Dilimizi doğru, güzel kullanma ve toplum önünde konuşma konularında kendimizi geliştirmeliyiz. Beden dilimizi sözlerimizle senkronize şekilde kullanmalı, beden diliyle olumlu ve açık mesajlar vermeliyiz. Etkili dinlemeyi öğrenmeliyiz. Her zaman olumlu düşünmeye özen göstermeliyiz. Nezaket kurallarını öğrenmeli ve uygulamalıyız. Kurumumuza, hedeflerimize ve pozisyonumuza uygun giyinmeliyiz. Her zaman bakımlı ve temiz görünmeliyiz.

Bize yakışan, bizi tamamlayan renklerde ve stilde giyinmeli, kıyafetlerin vücudumuza uygun olmasına dikkat etmeliyiz. Kendimize sevmeli, değer vermeli ve güvenmeliyiz. Kişisel imajın kariyer geliştirmede ve sosyal statü sahibi olma konusunda çok önemli bir yere geldiği dönemde içten dışa uzun bir yolculuğumuz olduğunu unutmamalı ve sabırla çalışmalıyız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *