ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekmekte görülmeyen tehlike!

Ekmekte görülmeyen tehlike!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.22
Ekmeklere gazete kağıdına sarılıyor… Gazete kağıdında bulunan kurşun vücutta birikiyor ve ciddi hastalıklara yol açıyor.
Gaziantep’teki pide fırınlarında ve bakkallarda ekmekler gazete kağıtlarına sarılıyor. Bu durumda ekmekle birlikte gazete kağıdındaki kurşunu da yiyoruz.
Gazete, defter ve kitap sayfalarına sarılan ekmeklerin temiz olmayacağı belirtiliyor. Kullanılmış kitap ve defterlere gazete kağıtlarının mikrop deposu olduğu vurgulanarak vatandaşlar uyarılıyor. Daha önce belediye tarafından gazete kâğıdına ekmek satanlara ceza verileceğini açıklandığı halde, bu yönde hiçbir uygulama yapılmadı.
Ekmeğin üretiminden sonra satış ve taşınmasını sağlıklı koşullar7da yapılmadığı açıklandı. Temel gıda maddesi olan ekmeğin gazete, defter ve kitap sayfalarına sarılmasının yasak olmasına rağmen, şehrimizdeki pide fırınlarının büyük bir kısmı bu yasağa uymuyor. Denetimleri yetersiz, vatandaşların ise bilinçsiz olması, bu yanlış uygulamanın sürmesine neden oluyor.
Gazete kağıdında kurşun bulunuyor. Ekmekler gazete kağıdına sarılınca kurşun da ekmeğe geçiyor. İnsan sağlığı için son derece zararlı bir metal olan kurşun, ekmekle birlikte yeniliyor. Her ekmekle az miktarda alınan kurşun, vücutta birikebiliyor ve ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Ekmeklerin, gazete kağıdına sarılması belediyeler tarafından yasaklanmasına rağmen, zabıta ekiplerinin yeterli denetim yapmamaları tepkilere neden oluyor.
Kullanılmış kitap ve defter ve gazete kağıtlarına sarılan ekmeklerin sağlığa zararlı olacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesini Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Kozbaş, “Okunan bir gazete çok sayıda kişinin elinden geçiyor. Aynı şekilde, kullanılmış defter ve kitaplar da yüzlerce kez elden geçtiği için ellerdeki mikroplar bu kağıtlara doluyor. Ekmekler de bu kağıtlara sarılınca mikroplar ekmeğe geçiyor” dedi.
Francala ekmeklerinin sağlıksız koşullarda taşındığını söyleyen Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Kozbaş, “Francalar, fırınlardan bakkal ve marketlere otomobillerin bagajında taşınıyor. Bu sağlığa çok zararlı bir durum. Bütün fırınlar ayrı ayrı denetlenmiyor. Vatandaşların bilinçlenmesi ve olaya tepki göstermesi gerekir” diye konuştu.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *