ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekonomik çöküntünün nedeni yüksek faizler

Ekonomik çöküntünün nedeni yüksek faizler
YAYINLAMA: 15 Ekim 2020 / 15.12
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2020 / 15.12
Ülkedeki ekonomik çöküntünün yüksek faiz ödemelerinden kaynaklandığını belirten kapatılan Fazilet Partisi eski milletvekillerinden Doç. Dr. Ertan Yülek, Türkiye’nin geçen yılki bütçesinin 78 katrilyon olduğunu, bunun 42 katrilyonunun faiz ödemelerine gittiğini kaydetti.

Doç. Dr. Ertan Yülek, SP Gaziantep İl Teşkilatı tarafından önceki gün Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Çare var’ konferansta hükümeti eleştirdi. Yülek, “Halkın yaptığı 100 liralık harcamanın 54 lirası faize gidiyor. Türkiye’de 38 katrilyon faiz toplanmış, 42 trilyon faiz ödenmiş. Yani ödenen verginin yüzde 105’i faizlere gitmiş. Refah Yol Hükümeti faiz ödeme oranının en düşük olduğu dönemdir. O dönemde faizlerden kesilip fakir fukaraya verilirdi. Şimdi ise fakir fukaradan alınıp faiz ödemesi yapılıyor. Bu bir adeletsizliktir. Bu adaletsizliği de baştaki kurt yapıyor” dedi.

İMF’nin Türkiye’ye Sevr Antlaşması’nın maddelerini uygulatmaya çalıştığını belirten Yülek, Osmanlı’nın ölüm döşeğinde yaptığı herşeyi şimdiki hükümetin yaptığını kaydetti. IMF’nin çıkmasını istediği kanunları hükümetin hemen çıkardığını belirten Yülek, “IMF hükümete şu kanunları çıkaracaksınız diyor. Hükümet gece gündüz çalışarak o kanunları çıkarıyor. Bu yüzden Türkiye tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Türkiye tarım zirai bakımdan dünyada en iyi 7 ülke arasında ve Türk halkının yüzde 45’i geçimini bu alanda sağlarken IMF politikaları ile tarım yapılamaz oldu. IMF’nin engellerinden dolayı ihracat yapılamıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *