ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnafın yüzde 60’ı icrada

Esnafın yüzde 60’ı icrada
YAYINLAMA: 29 Ekim 2020 / 16.20
GÜNCELLEME: 29 Ekim 2020 / 16.20
Kooperatif kanalıyla kredi kullanan esnaftan 266’sının icralık olduğunu söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sarıbal, takip oranı çok yüksek olduğu için kredi veremediklerini belirtti.

Sarıbal, 2002 bütçesinde kooperatifler için 50 trilyon ayrıldığını belirterek, bunun esnafa verilmesiyle büyük bir rahatlık sağlanacağını açıkladı. Sarıbal, halen binin üzerinde kredi kullanan esnaf bulunduğunu, bunlardan çoğunun ödemesini aksattığını belirterek, borcu olan esnaftan şu ana kadar 58’inin ödeme

Mehmet yapabildiğini, 266’smm ise icralık olduğunu belirtti. Sarıbal, “Takip oranımız çok yüksek. Bu yüzden esnafa yardımcı olamıyoruz. Verilen krediler geri dönmedi. Takip oranının yüzde 60’m altına inmesiyle isteyen esnafa kredi verebileceğiz. Şimdi eski borçlan toparlamaya çalışıyoruz” dedi.

Öte yandan esnaf ve sanatkarların aldıkları kredi borçlarına getirilen faiz indirimi ve ödeme kolaylığının esnafı bir nebze olsun rahatlattığını belirten Sarıbal, konuşmasına şöyle devam etti: “1 Ocak 2002 tarihinden itibaren eski borçların yüzde 55’le geri ödenmesine devam edilecek. Yine aynı tarihten itibaren kredi limitleri 7.5 milyar liraya çıkarıldı. Kullandırılacak kredilere 1 Ocak 2002 tarihinden itibaren yüzde 55 faiz uygulanacak. Temerrüt faizleri tamamen siliniyor. Normal faiz borçları sıfır faizle takside bağlanacak. Eski anapara borçları yüzde 55 faiz ile yeniden taksitlendirilecek.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *