ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fiyatlar arttı, satışlar düştü

Fiyatlar arttı, satışlar düştü
YAYINLAMA: 30 Ekim 2020 / 12.19
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2020 / 12.19

İthal süs bitkisi satışlarının düştüğünü belirten satıcılar, fiyatların önceki yıla oranla yüzde 50 arttığını ifade etti.Genelde çam türleri, süs bitkileri, mevsimlik bitkiler ve çim tohumunun satıldığı, en fazla ilginin ise süs bitkilerine olduğunu bildirdi.

Peyzaj Mimar Elçin Başel, ithal bitki sattıkları için dolara endeksli çalıştıklarını, bunun da pahalıya mal olduğunu söyledi. Gazianteplilerin süs bitkilerine ilgisinin' henüz gelişmediğini hatırlatan Başel, “Ürünler yurt dışından ithal edildiği için fiyat sürekli artıyor. Doların artmasıyla fiyatlar geçen yıla oranla yüzde 50 artış gösterdi. Kar oranımızı yarı yarıya düşürmemize rağmen satışlarda en ufak bir artış olmadı. Sadece mevsimlik bitkiler satılıyor" dedi.

Genelde belediyeler, bağ evleri yeni yapılan toplu konut alanları için bu tür bitkilerin satın alındığını ifade eden Başel, “Bitkilerin Gaziantep'te üretimi olmadığı için dışarıdan getiriyoruz. Nakliye masrafları, doların artması fiyatları aşırı yükseltiyor. Kar oranımızı yarı yarıya düşürmemize rağmen yine de satışlarda fazla bir hareketlilik olmuyor'' şeklinde konuştu. Bu arada bazı bitkilerin fiyatları şöyle; Piramit mazı çamı 50-60 milyon, küçük süs bitkileri 4-5 milyon, çim tohumu ise 8 milyon 500 bin lira.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *