ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GASEK Vakfı’nın binası sallantıda!..

GASEK Vakfı’nın binası sallantıda!..
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2025 / 16.33
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2025 / 16.33

Çocukları sokağa düşüren nedenlerin başında kötüleşen ekonomik şartlar geliyor

GASEK Vakfı’nın binası sallantıda!..

Büyükşehir belediyesinin Belediye Pasajı ve üzerindeki yerleri özelleştirmesinin ardından 49 yıllığına GASEK Vakfı’na tahsis edilen yerinde satış listesine konulduğunu, satışın durdurulması için belediyeye başvurduklarını belirten Gaziantep Eğitim Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı Başkanı Ali ihsan Sofuoğlu, halen bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Belirsizlik sürüyor

Sofuoğlu, “GASEK Vakfı’nın bulunduğu bina büyükşehir belediye meclisi kararıyla 49 yıllığına vakfımıza kiralanmıştı. Fakat seçimlerin ardından belediye yönetiminin değişmesinden dolayı yeni yönetim buraları özelleştirme kararı aldı ve satış listesine koydu. Biz GASEK Vakfı yönetimi olarak bu satışın yapılmaması gerektiğini, çünkü buranın 49 yıl lığına GASEK’e tahsis edildiğini yazılı olarak belirttik. Ancak halen bir sessizlik ve belirsizlik söz konusu” dedi.

İletişim kesilince memleket zarar gördü

Sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocukların her geçen gün sayısının arttığını, ancak bu konuyla ilgili bir envanter çıkarılamadığı için net rakamlara ulaşılamadığını söyleyen Sofuoğlu, “Eskiden büyükşehir belediyesine bağlı İlk Adım Evi ve Güven Evi’yle irtibat halindeydik. Onlar ihtiyaç listesi oluşturur, biz de temin ederdik. Fakat şimdi irtibatımız kesildi. Bugün için 550 çift ayakkabı hazır. Fakat bir türlü görüşemedik. Bunun memlekete çok zararı oldu” diye konuştu.

Çocukları sokağa düşüren birinci etken açlık ve fakirlik

Vakıf bünyesinde, sosyolog ve uzman olmadığı için bazı konularda tek başına hareket edemediğini, ancak şu anda üniversite ile birlikte sokakta çalışan ve yaşayan çocuklar konusunda bir araştırma yaptıklarını açıklayan Sofuoğlu şunları söyledi: Toplumun bizden beklediği konularda bilgilendirme yaparız. Fakat uzmanımız yok. Ancak bugünlerde üniversiteyle ortak bir çalışma yapıyoruz. Çalışmanın konusu, çocukların niçin sokakta çalıştığı, yaşadığı ve bu noktalara niçin geldiği” dedi. Sofuoğlu, sokakta çalışma yaşının giderek düştüğünü, fakat bunun net olarak ortaya konulabilmesi için bir envanter çıkarılması gerektiğini, kötüye giden ekonomik koşulların çocukları sokağa düşüren birinci etken olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *