ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Gençlere sahip çıkın”

“Gençlere sahip çıkın”
YAYINLAMA: 03 Kasım 2020 / 16.48
GÜNCELLEME: 03 Kasım 2020 / 16.48
UNICEF’in dünyaya örnek proje olarak sunduğu Psikososyal Okul Projesi kapsamında, 240 bin öğretmen yönetici, veli ve öğrenci eğitimden geçirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Acar, projenin 7 kentte uygulandığını belirterek, intihar olaylarının nedenlerine değindi. Acar, “İntihar olaylarının genç nüfus arasında daha yaygın olduğu görülüyor. Uzmanlara göre, gençlerin bunalıma girmesinde, anne-baba ayrılığı, anne babanın geçimsizliği, ergenlik döneminde sorunların paylaşılamaması, sevgisizlik, ilgisizlik, çevre ile iletişim bozukluğu ve okulla ilgili sorunlar etkili oluyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Acar, 1999 Marmara depreminin ardından, UNICEF’in desteğiyle Bakanlık tarafından depremden etkilenen illerde, çocuklarda, ailelerde ve öğretmenlerde olası soranlan en aza indirmek, travma ve travma sonrası belirtiler konusunda bilgilendirmek ve bölgedeki rehberlik ve araştırma merkezlerini güçlendirmek amacıyla Psikososyal Okul Projesi başlatıldığını açıkladı.

Dokuz kentte sürdürülen proje uygulaması ile 240 bin öğretmen yönetici, veli ve öğrencinin eğitimden geçirileceğine dikkat çeken Acar, “Bu öğretim yılında 7 kent daha proje kapsamına alındı. Bu kentlerden biri de Gaziantep. Gelecek yıllarda tüm ülke düzeyinde yaygınlaştıracak. Psikososyal Okul Projesi; çocuklarda gözlemlenebilir değişikliklere de yol açmıştır. Korkular azalmış ve içine kapanıklık gösteren çocuklar kendilerine güven duymaya başlamışlardır. Bunun sonucu olarak çocuklanmız okula daha çok motive olmuşlardır. UNICEF temsilcileri de projenin dünyada bu alanda uygulanan en büyük proje olduğunu açıkladı ve dünyaya örnek proje olarak sundu” dedi.

Acar, “Basında da bir süre gençlerin intihar girişimi ve intihar olayları tartışılmıştır” derken şöyle konuştu: “Bu tartışmalarda bazı sorunların eğitim kuramlarından, bazılarının aileden, bazılarının da toplumun hızlı değişiminden kaynaklandığı saptanmıştır. Tartışılan bu olayların bilimsel ve çok yönlü olarak ele alınması ve değerlendirilmesi gerekir. Olayları tek bir etkene bağlamak çözüm getirmez. İntihar bulaşıcı ve özendiricidir. İntiharların çeşitli biçimlerde en ince ayrıntılarına kadar anlatılması gençlerde özenmelere yol açar. Bu tehlikeli bir yaklaşımdır. Bütün dünyada intihar olaylarının genç nüfusta daha yaygın olduğu, özellikle 15-24 yaş grubu arasında yoğunlaştığı tespit edilmiştir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *