ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İlaçta belirsizlik sürüyor

İlaçta belirsizlik sürüyor
YAYINLAMA: 30 Eylül 2020 / 13.22
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2020 / 13.22

İlaç fiyatlarındaki belirsizlik hem ecza depolarını ve eczaneleri sıkıntıya soktu. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile ilaçta eczacı karının yüzde 10 indirilmesi uygulaması sürerken, gösterilen tepkiden sonra indirim oranının ilaç firmaları, ecza depolan ve eczaneler arasında paylaştırılacağı kararına rağmen halen uygulanmaması ve konunun netleşmemesi sektördeki sıkıntı yaratıyor.

Gaziantep Eczacılar Odası Genel Sekreteri Bülent Kökoğ- - lu, yüzde 10’luk indirimdeki belirsizliğin devam ettiğini, bu nedenle çoğu eczanenin ilaç almayarak vitrindeki ilacını sattığını ifade ederken, “Çünkü ilacın karı eczacıyı kurtarmıyor. Bu nedenle kimse ilaç alıp satmak istemiyor. Aksi halde zarar eder. Bu nedenle soruna acil çözüm getirilmesi gerek. Sağlık Bakanlığı üzerinde anlaşmaya vardığı kararı bir an önce uygulama koymalı. Çünkü eczacılar kepenk kapatmaya kadar varan eylemle yanıt verdi. Aynı şeylerin bir daha yaşanmaması, eczacının ve hastanın mağdur olmaması için soruna çözüm getirilmeli” diye konuştu.

İlaç fiyatlarında netlik olmadığı için ilaç firmalarının da piyasaya ilaç vermediğini, zaten eczacının da almadığını hatırlatan Kökoğlu, “Piyasada ilaç sıkıntısı başlayacak. Çünkü bazı ilaçlar bulunmuyor. Eczacılar belirsizlikten dolayı ilaç alimini asgariye düşürdü. Ama belirsizlik devam ederse sıkıntı daha da artacak. Depolarda bir çok ilaç yok. Eczaneler, ilaç ihtiyaçlarını kendi stoklarından karşılıyor. Gerçek sıkıntı bu stoklar bittiği zaman başlar” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *