ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnşaat sektörüne kaynak aktarılsın

İnşaat sektörüne kaynak aktarılsın
YAYINLAMA: 03 Kasım 2020 / 16.48
GÜNCELLEME: 03 Kasım 2020 / 16.48
Devletin reel sektörün açığını kapatmak için kaynak ayırdığını belirten Gaziantep inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı M. Rıdvan Köksüzer, bu kaynağın bir kısmının inşaat sektörünün yeniden yapılanmasında kullandırılması gerektiği görüşünü savundu.

Kriz sonrası iyice daralan inşaat sektörünü canlandırmak için bir takım tedbirler alınması, halkın borsa ve döviz yerine gayrimenkule yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Köksüzer, bankalara inşaat sektörüne uzun vadeli kredi kullandırılması yönünde baskı yapılmasını istedi. Köksüzer, "İnşaat sektörünün canlanmasıyla işsizlik büyük oranda azalacak. Dolayısıyla ulusal ekonomiye katkı sağlanmış olacaktır. Yeni çıkarılan Kamu ihale Yasası olumlu unsurlar içeriyor. Projesi ve kaynağı hazırlanmayan işin ihaleye çıkarılmayacak olması olumlu gelişme. Bunun yanısıra ihalesi yapılacak işin fiyatı, götürü usulde iş bitirme şeklinde yapılacak. Bu da ulusal bütçemizdeki deliklerden birini kapatmak anlamına gelir. Ancak yasaya bir takım çevrelerin yapacağı müdahele önlenmelidir. Yasanın eksik görülen yanları varsa Sivil Toplum Örgütlerinin görüşü alınarak değişiklikler yapılmalıdır" diye konuştu.

İnşaatlardaki yapım kalitesini artırmak amacıyla çıkarılan Yapı Denetim Yasası’nın bu şekliyle hiç bir yarar sağlamayacağını söyleyen Köksüzer, her inşaatta bir şantiye şefi bulundurulması yönündeki yaptırımın yasadan çıkanlmasını talihsizlik olarak yorumladı. Köksüzer, Erzincan, Osmaniye ve Afyon gibi birinci derece deprem bölgesi içinde bulunan illerin yasada pilot iller kapsamında bulunmamasının düşündürücü olduğunu belirtti.

Gaziantep halkının olası bir deprem riski konusunda müsterih olmasını söyleyen Köksüzer "Gaziantep’te üyelerimiz tarafından yapılan ruhsatlı yapılar çok kaliteli olup, her türlü zemin etüdleri ve üstyapı ile ilgili deprem hesaplan yapılarak binalar inşa edilmektedir. Bunun yanı sıra Gaziantep zemin yönünden çok şanslı bir ildir. Son olarak halkımıza gayrimenkule yapılan yatırımın en uygun ve en doğru olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ben halkımızdan tasarruflarını gayrimenkul olarak değerlendirmelerini, bu yolla hem işsiz insanlara iş imkanı sağlanacağını hem de borsa ve döviz gibi kumar haline gelen yatırım araçlanyla ellerini yakmaktan kurtaracaklarını söylüyorum" dedi.

Müteahhitlerin kaçma olaylarına da değinen Köksüzer, "Bu olayların önlenmesi için üyelerimiz tarafından yapılan inşaatlara kendi amblemimizi koyacağız, ileride herhangi bir sorun olduğu zaman bunu direkt olarak karşılayacağız. Böylelikle gayrimenkule yatırım yapanları güvence altına almış olacağız" diye sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *