ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İran sınırında üç “Türk Taliban”

İran sınırında üç “Türk Taliban”
YAYINLAMA: 30 Ekim 2020 / 12.14
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2020 / 12.14
Bir Taliban sempatizanımız eksikti!

Afganistan’da Taliban ve El Kaide örgütü saflarında savaştıktan sonra Türkiye’ye dönen üç kişi Hakkari sınırında yakalandı.

Gaziantep polisinin Hakkari’de gerçekleştirdiği operasyonda Taliban ve El Kaide örgütü saflarında Afganistan’da savaştıktan sonra Türkiye’ye dönen 3 ‘Gaziantepli Taliban’ İran sınırında yurda giriş yaparken gözaltına alındı. Bir süre önce Gaziantep’te ortaya çıkarılan yasadışı Selefi örgütüne mensup 20 kişinin Afganistan’a gittiğini tespit eden polis, bunlardan birinin öldüğünü 2’sinin ise yaralandığını belirledi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ABD’de 11 Eylül saldırısından sonra ortaya çıkarılan yasadışı Selefi örgütünün 20 üyesinin Taliban ve El Kaide saflarında savaşmak üzere geçtiğimiz yıl Ekim ayında İran ve Pakistan üzerinden Afganistan’a gittiğini tespit etti.

Örgüt üyelerinin Taliban ve El Kaide saflannda 2 ay savaştıktan sonra geri dönmeye başladığı istihbaratını alan- polis, Gaziantepli örgüt üyesi Aytaç Polat’m Ankara’da tutuklanmasından sonra, İran sınmnda operasyon düzenledi.

Polis, Pakistan ve İran üzerinden Hakkari’den giriş yapmaya çalışan El Kaide üyesi Coşkun Ayyıldız, Ahmet Kaya ve Mehmet Polat’ı yakalayarak gözaltına aldı. Terörle Mücadale Şubesi ekipleri, Hakkari de gözaltına alman 3 kişiyi Gaziantep’e getirerek sorgulamaya başladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *