ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İstediğini aldı, sözünü unuttu”

“İstediğini aldı, sözünü unuttu”
YAYINLAMA: 20 Kasım 2020 / 16.15
GÜNCELLEME: 20 Kasım 2020 / 16.15
Rüşvetin delili “dalgıç pompasına” 160 milyon ödendi

Vakıflar Bölge Müdürü Murtaza Taş’ın vakfın bir kiracısını tehdit ederek, ‘Kira sözleşmeni feshederim, seni çıkarırım’ diye Burç Kasabası’ndaki bağevine dalgıç pompa aldırdığı iddiası ile hakkında 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Murtaza Taş’ın bahçesine takılan pompaya 160 milyon lira ödeyen Çapik, Sabah’a gönderdiği yazılı açıklamada, “Pompayı almasaydım, Murtaza Taş, kiracı olarak bulunduğum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait otoparktan beni çıkaracaktı” dedi. Olayın tanığı olan Çetin Ceylan da ifadesi ile iddiaları doğruladı.

Murtaza Taş’ın suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken, konuyla ilgili delil olması nedeniyle suçun işlediği kanaatine varıldığının anlaşıldığı belirtilerek, bu nedenle Cumhuriyet Savcısı, Taş’ın yargılanarak cezalandırılmasını kamu adına talep etti. 6 Mart’ta görülen davanı-n ilk duruşmasında mahkeme, evrak eksiği ve yeni tanıkların istenmesi üzerine duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bağevine dalgıç pompa alınmasından sonra Murtaza Taş’ın sözünde durmayarak kendisini yine de otoparktan çıkardığını söyleyen Mahmut Çapik konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Taş’ın yapısını bildiğim için dalgıç pompanın faturasını adıma kestirdim ve gidip şikayetçi oldum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *