ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kayıt dışı önlenirse krizler de yaşanmaz

Kayıt dışı önlenirse krizler de yaşanmaz
YAYINLAMA: 30 Ekim 2020 / 12.20
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2020 / 12.20

Muhasebeciler Odası ve İş Kurumu Gaziantep Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda İşsizlik Sigortası masaya yatırıldı. Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda SMMMO ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Bayram Hamiş, muhasebecilerin birbirini destekleyerek kayıt dışı ekonomiye karşı mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Hamiş, “Krizi ancak her kurum, her kişi, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse çözebilir” dedi.

Hamiş, Ne zaman kayıt dışı ekonominin önüne geçilirse, bir daha böyle krizler bu derece yaşanmaz. Krizler kolay atlatılır” dedi. Hamiş, sistemde birçok adaletsizlik ve haksızlık olduğunu da belirterek, “Yıllarca söyledik, yıllarca kayıt dışı ekonomiye çözüm bulunmalı dedik. Söylediklerimize kulak tıkadılar” dedi ve işsizlik sigortası konusunda bugüne kadar geç kalındığını kaydetti.

Türkiye İş Kurumu Gaziantep Müdürü Hüseyin Avcı ise konuşmasında 31 Ocak 2002 tarihinde uygulanmaya başlayan İşsizlik sigortasıyla ilgili bilgi verdi. Avcı, işverenin herhangi bir nedenle hizmet akdi sona eren işçisi için 3 nüsha işten aynl-ma bildirgesi düzenlemesi gerektiğini ifade ederek, “Bir nüshasını İşyerinizin bağlı olduğu İş Kur Müdürlüğü’ne 15 gün içerisinde ulaştırmanız gerekiyor. Bir nüshasını işten ayrılan işçiye vermeniz, bir nüshasını da işyerinizde saklamanız yasal bir zorunluluktur” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *